Zamyslet se nad energetickou náročností domu včas se vám vyplatí. Zobrazit fotky zobrazit 3 fotky

PENB neboli průkaz energetické náročnosti budovy musí mít všichni majitelé budov, udělejte z něho svůj benefit. Přečtěte si, jak vám může být průkaz užitečný, když již budovu postavenou máte, i v případě kdy na ní ještě pracujete.

Kdy potřebujete PENB?

  • při výstavbě nových budov
  • při změnách budov větších než 25 % celkové plochy obvodového pláště budovy
  • při změně technický zařízení budovy, která ve výsledku znamená více jak 25 % úspory celkové spotřeby energie na provoz budovy
  • při prodeji budovy nebo její ucelené části (ideálně v den podpisu kupní smlouvy)
  • při pronájmu budovy

Jak specialisté stavbu hodnotí

Energetičtí specialisté hodnotí posuzovaný objekt z hlediska tepelné ztráty objektu a spotřeby energií na vytápění, ohřev teplé vody, na chod vzduchotechnických zařízení a klimatizací, na umělé osvětlení. Jedná se tedy o průsečík potřebné energie pro vaši budovu a navíc je potřeba energii získat (z pohledu specialisty) ekologicky. Pokud PENB nezískáte, nejsou stavební úpravy ani stavba možná.

Společnost Oekoplan má dlouhodobé zkušenosti a poradí vám, jak šetřit finance i životní prostředí.
Společnost Oekoplan má dlouhodobé zkušenosti a poradí vám, jak šetřit finance i životní prostředí.

Co PENB získáte vy

Výsledkem PENB (mimo podklady pro další úřady) je i dokument a doporučení specialisty pro vás - majitele objektu. Získáte zhruba 20 stránkový dokument, v němž se vyhodnotí současný stav objektu nebo projektu a doporučí se změny, které je potřeba provést, aby byl dům v lepší energetické kategorii. To znamená úspornější ekologicky a ekonomicky.

Běžně se vaše budova označí i štítkem A-G, což je zjednodušená stupnice určená především pro laiky. Aby vaše budova prošla musí mít maximálně C.

Profesionální tým ví, kde přidat i ubrat.
Profesionální tým ví, kde přidat i ubrat.

Jak si vybrat firmu

Firem, které vám vypracují PENB je celá řada. Ovšem správným výběrem získáte partnera, který vám nejen vypracuje “lejstro pro úřad”, ale i poradí, jak se o budovu starat a jak ji upravit. Firma Oekoplan právě takto jedná.

Má stovky spokojených a stále se vracejících klientů a 20 let zkušeností na trhu na malých i velkým projektech. Pod značkou se skrývá tým přesných specialistů.

Její další velkou výhodou pro vás je rychlé dodání PENB do 10 dnů a cena, protože na české trhu jsou nejlevnější. Ať už potřebujete poradit nebo vyřídit již průkaz obraťte se na ně.

oekoplan Czech Republic s.r.o. Poslat poptávku