Bez dřeva se dům neobejde

Bez dřeva se dům neobejde

Nejen stavby domů a vybavení jejich interiérů, ale ani byty domů bytových se bez dřeva stále neobejdou. Kde všude má dřevo široké uplatnění?

Nábytek z dýhy nebo masivu?

Nábytek z dýhy nebo masivu?

Dýha a masiv, který z těchto materiálů nabízí víc? Přinášíme porovnání pro ty, kteří se rozhodli pro nábytek s vůní dřeva ...

Špaletová okna patří nejen do historických objektů

Špaletová okna patří nejen do historických objektů

Špaletová okna mají atmosféru a dýchají historií. Byť jsou nově vyrobena, vždy na nás dýchnou něčím neopakovatelným. Sice si za ně dnes výrazně připlatíme, ale jejich výsledný efekt nelze nahradit ničím.

Jak vybrat dřevěná eurookna?

Jak vybrat dřevěná eurookna?

Chcete vyměnit svá stará okna nebo kupujete nová a rozhodujete se jaká? Jednou z možností jsou dřevěná eurookna. V posledních letech jsou tato okna stále oblíbenější. Jsou skvělou kombinací krásy, přirozenosti a estetiky. Rozhodnout se pro dřevěná okna je dobré nejen z ekologického hlediska. Díky geniálnímu materiálnímu spojení dřeva, termopěny a hliníku je možná využít tato okna i pro nejnáročnější požadavky nízkoenergetických domů.

Rekonstrukce historických objektů

Rekonstrukce historických objektů

Pokud jste si pořídili starší dům určený k rekonstrukci s krásnými historickými okny a vstupními dveřmi a musíte řešit jejich rekonstrukci, nezoufejte! Jestliže si nebudete vědět rady, zda si nechat udělat repliky nebo zda sáhnout po eurooknech, nevěšte hlavu! Proč neskloubit vlastnosti eurooken s designem původních oken? Řešení jsou k dispozici, stačí se jen poradit.

Dřevěná okna? Proč ne?

Dřevěná okna? Proč ne?

Pohled z okna působí blahodárně na naši psychiku. Odborníci tvrdí, že rozpouští stres a navozuje pocit radosti. Proto nestačí, aby okno bylo pouze funkční, ale musí být i esteticky příjemné.
Nejvhodnějším materiálem je v tomto případě dřevo. Dřevo je přírodní materiál, který je ekologický a máme ho dostatek. Je příjemné nejen na pohled, ale i dotek.
Okna ze dřeva jsou pevná, trvanlivá a mají skvělé izolační vlastnosti. Tak proč ne okna ze dřeva?