ČESKÉSTAVBY.cz - vše o stavbě, zahradě a bydlení

Články, rady, tipy a návody - stránka 705

Exteriér Interiér Specialisté Stavební firmy, služby a řemesla Stavební materiály Stroje, nářadí Tiskové zprávy Hobby Zobrazit další kategorie
Převod bytů a placení daní  I. díl

Převod bytů a placení daní I. díl

Mezi nejčastěji řešené dotazy v oblasti daní patří následující: jaké daňové povinnosti vznikají v souvislosti s převodem bytu, popř. s převodem jiné nemovitosti, kterou může být rodinný domek, rekreační chata či chalupa, pozemek a jiné typy nemovitostí.

A co děti. Mají si kde hrát?

A co děti. Mají si kde hrát?

Přísné hygienické a bezpečnostní normy doslova likvidují dětská hřiště. Města a obce stojí před rozhodnutím, zda je rekonstruovat nebo zrušit. Ve většině případů vítězí druhá možnost, tedy zrušení dětského hřiště. Rekonstrukce je totiž velmi nákladná a obec či město musí tuto investici zvažovat.

Poškodí vám osvětlení zdraví? III. díl

Poškodí vám osvětlení zdraví? III. díl

Stále mnoho lidí považuje zahradní osvětlení za zbytečnost. Venkovní osvětlení plní hned dvě funkce - nejenom estetickou ale také bezpečnostní. Osvětlení podtrhne a zvýrazní krásu vaší zahrady a zároveň umožní bezpečný pohyb po do tmy zahalené zahradě.

Řezané květiny z našich zahrad aneb co zahrada dá II. díl

Řezané květiny z našich zahrad aneb co zahrada dá II. díl

Již od jara jsou záhony plné květin a mnohé z nás láká vytvořit si pomocí vlastní fantazie květinové aranžmá. K dispozici jsou květiny z našich zahrad, balkónů i luk. Z květů se můžeme těšit po větší část roku, pokud na své záhony zkombinujeme letničky a trvalky. Pak máme záruku toho, že nám čerstvé řezané květiny budou pravidelně zvelebovat byt.
Přinášíme vám několik typů jednoduchých aranžmá.

Banky změnily systém sazeb hypoték

Banky změnily systém sazeb hypoték

Podobně jako ČSOB také GE Capital Bank prodloužila nejdelší dobu pro fixaci sazby z hypotečních úvěrů. Zatímco ČSOB nabízí fixaci sazby až na 30 let, maximální lhůta fixace je u GE Capital Bank zatím desetiletá. Struktura nabídky hypoték u GE Capital bank byla zároveň zjednodušena.

Řezané květiny z našich zahrad I. díl

Řezané květiny z našich zahrad I. díl

Na jaře a v létě jsou zahrady a louky plné květin nejrůznějších barev a vůní. Hojnost a rozmanitost květů láká si kus té nádhery přinést domů. I když se jedná o krásu křehkou a pomíjivou, nevěřili byste, co dokáže váza s květinami na vašem stole. Nemusí to však být jen stůl, oživí kterýkoliv kus nábytku.

Ideální volba pro stavbu V. díl

Ideální volba pro stavbu V. díl

Připravili jsem pro vás analýzu příčin vad a následně vznikajících poruch cihelných svislých a vodorovných konstrukcí. Poruchy vznikají jako důsledek vad projektu stěnových a stropních konstrukcí, vad projektu otopné soustavy a vad při realizaci stavebního díla. Poruchy též může způsobit nevhodný provozní režim otopné soustavy, nedostatečné větrání či nadměrný vývin vodních par a další.

Královnou mezi květinami – lilie

Královnou mezi květinami – lilie

Lilie jsou synonymem krásy, nevinnosti, ale také přepychu. Tato královna květin pochází z východní Asie, kde se již řadu let těší velké oblibě pro svou krásu, ale i pro své léčivé účinky. V Egyptě a Řecku byla lilie symbolem naděje a budoucnosti. Její exotické květy a opojná vůně bere člověku až dech. Právě proto vůně lilií je často součástí mnoha parfémů.

Odkryté bazény ohrožují životy

Odkryté bazény ohrožují životy

Malému dítěti asi těžko vysvětlíte, že pohybovat se v blízkosti bazénu, ať napuštěném či vypuštěném, může být nebezpečné. Až když se stane nějaká tragédie, tak si uvědomíme, že jsme mohli smutné události zabránit a to zakrytím hladiny bazénu.

Ideální volba pro stavbu IV. díl

Ideální volba pro stavbu IV. díl

Nemusíme ani zdůrazňovat, že jak zapracování každého jiného materiálu do stavební konstrukce, tak i realizace staveb z cihel má svá pravidla a zásady. Jejich dodržování či naopak ošizení pak může mít, a zpravidla také má, značný dopad na výsledné stavební dílo. Tento dopad se projevuje jak v době realizace stavby, tak později při provozování následným uživatelem.
Připravili jsme pro vás základní pravidla správného zhotovování konstrukcí.

Nechte se okouzlit rozmanitostí fuchsií

Nechte se okouzlit rozmanitostí fuchsií

Fuchsie je kvetoucí hrnková rostlina, kterou lze pěstovat v bytě, zdobí však více mnohá okna, balkony a zahrady. Je oblíbená především pro rozmanitost svých květů, které se liší barvou a tvarem. Květy mohou být jednoduché, poloplné, plné a květy v hroznech v barevných variacích bílé, růžové, červené a purpurové. I tvar může mít fuchsie různorodý – keříkovitý, stromkový nebo převislý. Nejčastěji se pěstují fuchsie v keříkovitém tvaru, avšak i stromkové jsou velice oblíbené. Převislé fuchsie se pěstují v závěsných nádobách anebo také v truhlících na oknech. Venkovní fuchsie kvetou od července do října.

Osvětlení vám poškodí zdraví I. díl

Osvětlení vám poškodí zdraví I. díl

Světlo je nezbytné k životu a dnešní moderní člověk si svůj zdroj světla vybírá podle úspornosti, životnosti a také kvality poskytovaného osvětlení. Na kvalitě osvětlení záleží hlavně v zimním období, kdy se den zkracuje a my potřebujeme více umělého světla. Není ale umělé světlo jako umělé světlo. Jde nám přeci především o to, aby jsme si při čtení pod lampou nebo práci u skomírající lampičky nezkazili oči.
Pojďme si tedy nejrůznější zdroje světla představit.

Nevíte si rady s výběrem digestoří?

Nevíte si rady s výběrem digestoří?

Odsavač par oceníte v každé kuchyni a obzvláště pak v malých bytech. Veškeré pachy se rychle 'rozutečou ' do všech místností. Málokdo asi touží po tom, aby mu pohovka, oblečení nebo ne zrovna levné závěsy v obývacím pokoji 'voněly' po přepáleném omastku.
Takže řešení je jasné. Digestoř. Ale která?

Nebojte se tapetování I. díl

Nebojte se tapetování I. díl

Tapetováním lze rychle, cenově výhodně a velmi efektně změnit či oživit tvář interiéru nebo dodat nový lesk staršímu nábytku. Narozdíl od nátěrů dokáží tapety zakrýt nerovnosti povrchu a mohou částečně působit i jako protihluková bariéra. Rozsáhlá nabídka barev a vzorů umožňuje docílit zajímavých optických efektů. A pokud vás stávající tapeta omrzí, není nic jednoduššího - prostě ji přetapetujete.

Jenom s jehličnany to nejde

Jenom s jehličnany to nejde

Realizujete zahradu? Určitě se najde přece mnoho zahradnických firem, které vám vysázejí zahradu bez projektu a ještě v krátkém časovém období.
Ale pozor. Vše je sice okamžitě hotovo, ale až po čase zjistíte, že rostliny nerostou nebo jsou nevhodně vysazené. Je důležité, aby jste jako majitelé zahrady věděli, jak bude zahrada vypadat za několik let a jaké rostliny v ní budou vysázeny. Proto potřebujete řádný projekt.

Fíkusy holdují veliké oblibě

Fíkusy holdují veliké oblibě

Rod Ficus zahrnuje okolo 1000 druhů od rostlin stromovitého (Ficus elastica, Ficus benjamina, Ficus lyrata, F. benghalensis), převislého (Ficus pumila, Ficus radicans) až keřovitého typu (Ficus diversifolia). Pochází ze zemí západní Afriky, Austrálie a z Indie. Známé jsou fíkusy velkolisté Ficus elastica a Ficus lyrata. V současné době je ve velké oblibě Ficus benjamina. Do stísněného prostoru se výborně hodí fíkusy převislého typu např. Ficus pumila.

Bez prvků není zahrada zahradou

Bez prvků není zahrada zahradou

Při první návštěvě zahrady je už většinou jasně vymezeno umístění technických prvků. Terasa u domu musí přesně navazovat na vnitřní uspořádaní interiéru, bazén musí odpovídat vhodným světelným podmínkám a místo pro kopání studny určuje jiný odborník než zahradní architekt.
Mohlo by se tedy zdát, že se při navrhování zahrad těmito prvky zahradní architekt nezaobírá. Opak je pravdou.

Ať vám kouří bez problémů

Ať vám kouří bez problémů

Ke každému domu neodmyslitelně patří komín. Volba komínu se odvíjí od typu domu a vězte, že máte z čeho vybírat.
Komíny se dělí podle mnoha hledisek do více podskupin. Nejideálnější variantou je univerzální komín, který je určen pro tuhá, plynná i kapalná paliva.
Jakkoliv se může zdát oblast komínové techniky jednoduchá, opak je pravdou. Celou stavbu komínu by měl mít pod dozorem příslušný odborník.

Ratan jednoznačně vede

Ratan jednoznačně vede

Až dvěstě metrů dlouhé liány se vyznačují obdivuhodnou pevností, lehkostí a ohebností.
Při své tloušťce 2 - 4 cm vykazují vysoký podíl vody. Vzhledem ke svým vlastnostem a rychlému růstu je ratan velmi levný a dostupný. Jeho pružnost a životnost přímo vybízí k výrobě nábytku nejen domácího ale i zahradního.
Není náročný na údržbu a báječně vypadá. Tak na co ještě čekáte?

Jak zútulnit domov II. díl

Jak zútulnit domov II. díl

V dnešním, druhém dílu seriálu rad a nápadů, vám přinášíme tipy, jak vlastníma rukama zkrášlit domov. A věřte, nebudete k tomu potřebovat ani moc peněz, jen trochu šikovné ruce a nějakou tu maličkost, která u vás leží bez povšimnutí.

Reklama