Čím se obkládají krby a kamna?

Čím se obkládají krby a kamna?

Obklady vyzdvihnou vzhled krbů a krbových kamen, určí jejich styl a definují i styl celého prostoru, kde je tento zdroj tepla a romantické atmosféry umístěn.

Ohřejte se s krbovou vložkou

Ohřejte se s krbovou vložkou

Zájem o využívání krbu jako doplňkové zdroje tepla stále roste a s tím roste i nabídka nejrůznějších typů krbových vložek.

Jak obezdít krbové vložky?

Jak obezdít krbové vložky?

Proč svůj interiér obohatit právě krbem? A proč do krbu instalovat krbovou vložku a jak a čím ji obezdít? Je možné použít i staré odložené cihly a kdy jsou nezbytné tradiční šamotky?

Kachlová kamna v kurzu

Kachlová kamna v kurzu

Kachlová kamna zažívají opět velký boom. Již naše babičky a dědečkové věděli, že nejlépe je za kamny. Ptáte se jakými? No přece kachlovými! Jsou nejen topidlem, ale také vkusným prvkem v kuchyni, hale či v obývacím pokoji. V neposlední řadě tato kamna nabízejí možnost relaxace na vyhřáté plotně. Zimní večery strávené s knihou v ruce budou s teplými zády o to příjemnější.

Domácí teplo netvoří jen rodinná pohoda

Domácí teplo netvoří jen rodinná pohoda

Také patříte k obdivovatelům starých osvědčených zdrojů tepla a k těm šťastlivcům, kteří měli možnost okusit příjemné teplo sálající z pece obložené kachli? Kdo by si nepamatoval na příjemně vyhřátá záda, když přišel z koulovačky celý promáčený a babička ho „zahnala“ vyhřát na pec a s čajem s citronem se člověk hned cítil blaze, nehrozilo žádné prochladnutí a hlavně – teplo na peci vydrželo hóóódně dlouho!