Hledáte okna pro Zelenou úsporám?

Hledáte okna pro Zelenou úsporám?

Hledáte okna s minimálními nároky na údržbu, výbornou tepelnou izolací včetně kvalitního prosklení, pohledným designem včetně úpravy povrchu a dlouhou životností? Budete své bydlení zároveň vybavovat i vchodovými či balkónovými dveřmi nebo dveřmi na terasu a chcete, aby design oken a dveří i použitý materiál byly stejné? A chcete žádat o dotaci?

Plastová okna krásná a originální

Plastová okna krásná a originální

Máte v plánu vyměnit stará okna? Pokud jste se rozhodli pro nová plastová, volte nadčasové vlastnosti i design. Rámy nových oken by si měly zachovat perfektní vzhled po mnoho let. I plastová okna mohou být krásná a originální.

Plastová okna v otázkách a odpovědích

Plastová okna v otázkách a odpovědích

Jaký byl vývoj plastových oken a jaké jsou současné moderní trendy? Jak dlouho moderní plastová okna vydrží, jakou mají povrchovou úpravu, čemu se vyvarovat a jak je to s ekologickým hlediskem a recyklovatelností těchto výrobků?

Když koupíme nová plastová okna

Když koupíme nová plastová okna

Přečtěte si vše o nových plastových oknech, od montáže až po jejich údržbu. Přinášíme vám informace a praktické rady přímo od výrobce ...

Plastová okna? Kvalita profilu především!

Plastová okna? Kvalita profilu především!

Plasty se pro výrobu oken používají už celou řadu let. Záleží ale především na dobré konstrukci, která díky moderním technologiím dává prostor i zajímavému designu.

Chystáte se kupovat plastová okna?

Chystáte se kupovat plastová okna?

Vývoj plastových oken jde stále dopředu a proto se vyplatí znát aktuální informace! I plastová okna, stejně jako ostatní výrobky, stále podléhají novým trendům. Jakým a jak se to odráží na ceně oken?

Proč vybrat profil oken Inoutic Prestige?

Proč vybrat profil oken Inoutic Prestige?

Pro správnou volbu oken a dveří je třeba brát v úvahu především jejich kvalitu, funkčnost a design. Okenní profily jsou přitom důležitým přechodem mezi interiérem a exteriérem vašeho objektu a nejen proto i právě na nich záleží.

Vyplatí se plastová okna?

Vyplatí se plastová okna?

Plastová okna se drží jednoznačně na spodním okraji cenového spektra moderních otvorových výplní. Plastová okna jsou minimálně o 1/3 levnější než srovnatelná dřevěná okna a dokonce o 1/2 levnější než kvalitní hliníková okna. V porovnání s moderními dřevěnými (EURO) či hliníkovými okny se tedy jedná o nejlevnější, ale zároveň velmi kvalitní, hodnotnou a komfortní variantu.

Plastová okna stále na výsluní

Plastová okna stále na výsluní

Okna prosvěcují náš dům a zároveň zvýrazňují jeho charakter. Nemají být pouze krásná, ale i funkční. Okna mají uživateli poskytnout všechny své přednosti, včetně estetických.
Dnes se vám pokusíme zodpovědět prostřednictvím třeboňské firmy Dveře okna u Světa zajímavé otázky týkající se plastových oken.

Již v létě myslet na zimu

Již v létě myslet na zimu

Snad právě léto je tou správnou dobou nejen pro investici na dovolenou, ale i na výměnu oken. Stará okna jsou jednou z největších „žroutů“ peněz, protože netěsnosti v obvodu okenního rámu, popřípadě nedokonalosti v jeho uzavírání, propouštějí ven, hlavně v topné sezóně, teplo, které bychom samozřejmě raději měli doma a za které platíme víc a víc peněz.
Nemusí to být však jen okna stará, s únikem tepla se můžeme setkat i u oken nových – například neodborně namontovanými okenními rámy, které majitelům dělají rovněž stejnou medvědí službu. Z toho jasně vyplývá dobrá rada a zkušenost : opatřit si nová okna a oslovit spolehlivou firmu k jejich montáži.

Na co si dát pozor při pořizování oken?

Na co si dát pozor při pořizování oken?

S trochou nadsázky lze říci, že životnost plastových oken je stejná jako životnost domu. Rozhodně platí, že kvalitní okno si pořizujete jen jednou za život. Proto se nebojte vyšší investice. Záruka, kterou na okna poskytuje výrobce či dodavatel, se ovšem pohybuje mezi 5 až 10 lety. Koupíte-li okna bez montáže, určitě nevyděláte: jednak vám prodejce zaúčtuje 19 procent DPH místo pěti, jednak vám pravděpodobně zkrátí záruční lhůtu.

Víte opravdu všechno o plastových oknech?

Víte opravdu všechno o plastových oknech?

Plastová okna jsou populární nejen kvůli své životnosti delší než padesát let, ale také možnosti neomezeného výběru tvarů a typů otvírání, vynikající tepelné a akustické izolaci a snadné údržbě.
Důvodů, proč se rozhodnout právě pro plastová okna, je mnohem více. Připravili jsme pro vás několik informací, které vám pomohou s výběrem správného plastového okna.