Omítky s vápennými hrudkami zachraňují historii

Omítky s vápennými hrudkami zachraňují historii

Zdálo by se, že výzkum stavebních pojiv a směsí jde pouze jedním směrem – k náhradě klasických receptur novými, chemicky složitějšími, které umožní větší zpracovatelské pohodlí. V době útlumu nové výstavby však posiluje poptávka stálého zákazníka trhu stavebních hmot – památkové péče. A jejím zájmem je naopak „rekonstrukce“ historických technologií a receptur.

Ochraňte svůj balkon před jakoukoli zátěží

Ochraňte svůj balkon před jakoukoli zátěží

Představujeme ambiciózní program Remmers určený nejen pro velké terasy a balkony. Remmers program pro balkony, lodžie a terasy nabízí taková řešení, aby naše odpočinková exterierová zóna odolávala veškerým zátěžím, tedy vlivům klimatu (především srážkové vody a prudkého slunce), zátěži chemické i mechanické.

Konec plísním ve vnitřních prostorech

Konec plísním ve vnitřních prostorech

Víte odkud pocházejí plísně? Důvodem jejich vznikání je nejčastěji zvýšené množství vlhkosti v konkrétním stavebním materiálu, respektive stavební konstrukci a na jejím povrchu. Příčinou může být i nedostatečná tepelná izolace u starších staveb v součtu s minimální výměnou vzduchu (větráním). Jak se před plísněmi chránit a které prostředky nabízí Remmers?

Projděte se po památkách restaurovaných s Remmers

Projděte se po památkách restaurovaných s Remmers

Projděte se po historii naší země společně s materiály Remmers, šetrnými k historicky cenným stavbám a vyrobenými na bázi původních receptur. Český Krumlov, Prachatice, České Budějovice, Zlatá Koruna, Děčín či Ostrov nad Ohří, to jsou místa, kde najdete citlivě renovované památky matriály Remmers.

Víte, jak sanovat sklepní zdivo?

Víte, jak sanovat sklepní zdivo?

Víte jak sanovat vlhké sklepní zdivo? Na příkladu vám ukážeme, že životnost omítky je přímo určena životností těsnící vrstvy pod ní. Za užití sanačních materiálů Remmers byly sanovány sklepní prostory Nostického paláce v Praze. Po dokončení sanačních prací v roce 2001 byly sklepy rok poté zaplaveny, po vysušení zdiva však zůstaly omítky neporušené.

Obnovte historickou fasádu lazurním nátěrem

Obnovte historickou fasádu lazurním nátěrem

Vedle krycího nátěru fasády, poskytujícího barevně jednolitý, často až plechově působící vzhled a vedle bezbarvé impregnace bez barevné úpravy se po staletí používalo také lazurní přibarvení podkladu. Příspěvek rozebírá techniku lazury a její zákonitosti.

Spárovací malty, které šetří přírodu

Spárovací malty, které šetří přírodu

Jednosložkové a dvousložkové spárovací malty na dlažbu pro všechny druhy zátěže. To je moderní úprava dlážděných ploch. Žádné vymývání písku a přitom přírodní odstín spár. Vysoká odolnost a na plochách s větší zátěží i možnost strojního čištění. Vyzkoušejte spárovací malty Remmers.

Mýty o sanaci vlhkého zdiva

Mýty o sanaci vlhkého zdiva

Víte jaké mýty o sanaci vlhkého zdiva jsou nejčastější? První je mýtus o dodatečné vodorovné izolaci. není pravdou, že , my však víme, že vlhkost ze zdiva odstraníme pouze podřezáním stěn. A druhým je mýtus o sanačních omítkách, že se bez sanačního omítkového systému na vlhkém zasoleném zdivu neobejdeme.

Zateplujte efektivně, uspoříte!

Zateplujte efektivně, uspoříte!

Zateplování staveb se stalo příkazem současnosti. Ty tam jsou poklidné doby s vyhlídkou levného vytápění sibiřským plynem, či dotovanými přímotopy. Snažíme se na energii výrazně ušetřit. Jak ale šetřit ve společném domě, kde není dohoda se spoluvlastníky? Jak zlepšit parametry zdiva, když na fasádě nesmí být či nechceme použít kontaktní zateplovací systém?

ARTE MUNDIT<SUP>®</SUP> čistí povrchy v interiéru

ARTE MUNDIT® čistí povrchy v interiéru

Potřebujete vyčistit povrch kamenných, dřevěných či plastových materiálů v interiéru a máte špatné zkušenosti s vodou a čistícím prostředkem? Vyzkoušejte novinku ARTE MUNDIT®, která funguje úplně stejně jako pleťová maska. Nanesete tekutinu, ta ztuhne a po 24 hodinách strhnete latex.