Rooflite - střešní okna

Rooflite - střešní okna

Vybíráte nová střešní okna a preferujete spojení kvality za přístupnou cenu? Máme pro vás zajímavé řešení, dřevěná a plastová střešní okna RoofLite.

Střešní okna prosvětlí každé podkroví

Střešní okna prosvětlí každé podkroví

Střešními okny vstoupí do našeho bydlení světlo. Přitom jsou vyrobena z materiálu, který vydrží mnoho let a odolají i silnému krupobití. Vybírat můžeme z široké nabídky stále vyvíjených typů střešních oken. Jak se však správně rozhodnout?

Nepodceňujte výběr střešních oken

Nepodceňujte výběr střešních oken

Od té doby, co k nám pronikla kvalitní střešní okna, dostaly půdní prostory nový rozměr. Dnes si už nedovedeme představit podkrovní prostory bez oken, která by odolávala dešťové vodě nejen ve své konstrukci, ale také při montáži do střešní krytiny. Střešní okna přivádějí do podkrovních místností především světlo a čerstvý vzduch. Mají však řadu dalších důležitých funkcí, na které je při výběru a nákupu důležité brát zřetel.

Střešní okna a výběr montážní firmy

Střešní okna a výběr montážní firmy

Investice do vlastního bydlení je jednou z nejvýznamnějších a nejzásadnějších investic v životě. Při stavbě či rekonstrukci domu nebo bytu jsou zákazníci odkázáni na stavební firmy, od kterých vyžadují spolehlivost a preciznost odvedené práce. Totéž platí při montáži střešních oken. Jak se ale vyznat v záplavě nabídky na trhu a najít seriózní firmu?

Abeceda střešních oken

Abeceda střešních oken

Střešní okna dokážou nejen nádherně prosvětlit interiér, ale mají i mnoho praktických funkcí ze stále diskutovanější oblasti tepelné izolace. Nové tvary, precizní provedení, kvalitní typ zasklení a praktické možnosti otevírání nabízí bohatou paletu využití a to nejen pro ty, kteří propadly kouzlu podkroví. Architekti v současnosti čím dál více využívají originálních možností, která střešní okna nabízejí...takže se pojďme nechat inspirovat.

Střešní okna prosvětlí náš život

Střešní okna prosvětlí náš život

Moderní trendy ve stavitelství dávají zelenou bydlení přímo pod střechou. Podkrovní místnosti už tedy nejsou jakýmsi strašákem, díky použití moderních izolačních a stavebních materiálů, dostupností vhodného zařízení a především díky správné volbě střešních oken se můžou stát tím pravým místem pro krásné bydlení.
Cílem mnoha lidí, kteří si pořizují vlastní bydlení, je beze zbytku využít všechny prostory v bytě či domě k obývání. Volbou střešního okna do podkrovních prostor se nám otevírají další možnosti – jinak neobývatelné prostory se rázem stávají plnohodnotnými místnostmi.

Osvětlení podkrovního bytu

Osvětlení podkrovního bytu

Podkrovní byty nabízejí atraktivní, romantické bydlení v jedinečném prostředí. Při budování těchto specifických bytů se však musí řešit mnoho specifických problémů. Hlavním problémem je zajištění dostatečného osvětlení půdních obytných prostor.

Nezáleží totiž pouze na představách, přáních a finančních možnostech budoucích obyvatel. Půdní vestavbou se změní tvar střechy a tedy celkový vzhled domu, a to je především ve městech a v místech s hustou zástavbou problém.
Konečné řešení pak musejí schválit památkáři.