Cena

3 494 400 Kč
Cena domu na klíč bez základové desky s 12% DPH
(3 120 000,- bez DPH)
Konstrukce: Zděný
Obytných místností: 3
Nadzemních podlaží: 1
Zastavěná plocha: 104 m²
Užitná plocha: 82 m²
Sklon střechy: 26°
Tvar střechy: Valbová
Spotřeba energie: Pasivní

Popis rodinného domu

Stovky úspěšných realizací a dva domy roku jsou nejlepší referencí bungalovů EKORD. Každé architektonické řešení bungalovu EKORD je vždy zpracováno „na míru“, nikdy jako „typový“ projekt, který je třeba vždy(!) přepracovat a dopracovat a zakoupenou „levnou“ dokumentaci vyhodit. Rodinné domy (RD) se staví v lokalitách se zásadně rozdílnými statickými podmínkami (hydrogeologické, seismické, sněhové, atd.), tepelně technickými (teplotní oblasti, atd.), požárními, akustickými, atd. Proto bývá mnoho parametrů předimenzovaných nebo, co je horší, poddimenzovaných. Rozdílné jsou vždy i velikosti, tvary a sklony parcel, z jiných stran je přístup, přípojky (jiné přípojky a tedy jiné vnitřní instalace), na jinou stranu jsou optimální výhledy, atd., atd. Zdánlivě drobné požadavky investora na úpravy řešení vyžadují rovněž zásadní změny „typového“ projektu. U bungalovů EKORD se až po vytvoření architektonického řešení na míru parcele a investorovi začnou řešit na konkrétní podmínky základy, přípojky, instalace, atd. Předejde se tak řádově dražším změnám v průběhu stavby a hodnota RD „na míru“ bývá od stejně kvalitního projektanta vždy vyšší.

Většina projektů RD má podkroví nebo patro, což může nejen u seniorů nebo budoucích maminek významně znehodnotit kvalitu bydlení, proto RD EKORD jsou téměř vždy přízemní.

Většina běžně nabízených projektů má okna pokojů na více stran, většina parcel však má malou šířku, takže např.okna ložnic jsou pak u plotu souseda nebo do ulice. Bungalovy EKORD mají okna pokojů do největšího prostoru zahrady, do soukromí, zeleně, pokud možno k nejlepším výhledům a k nejlepšímu oslunění. U větších bungalovů EKORD se s výhodou používají půdorysné tvary „L“ (atrium, soukromí, menší šířka, atd.), půdorysná zešikmení (užší a kratší chodby, lepší ergonomie bytu, lepší výhledy) a další pokoje se samostatnou koupelnou (i vstupem) na jiném křídle domu než je ložnicová část bytu (host, pracovna, rodiče, atd.)

Garážování se řeší vždy individuálně podle parcely přístřeškem nebo garáží (jako součást půdorysu přízemí, mimo půdorysu přízemí, pod domem).

Architektonická řešení EKORD jsou provázána s konstrukčním systémem EKORD, jehož parametry jsou většinou výrazně nad hodnotami doporučovanými pro pasivní RD (posouzeno špičkovými odborníky). Důležitější však je hygienické hledisko, které je na prvním místě (minimum chemie, větrání, atd.).

Dokumentace ke stavebnímu povolení je zpracovávána se spolupracujícími projektanty, stavění na klíč zajišťují autorizované stavební firmy, které standardně zvládají i nejtěžší podmínku pro dotaci NZÚ – Blower door test. Bungalovy EKORD se staví často i svépomocí (dosahují taky na dotace!), nejlépe za asistence stavebního dozora se zkušenostmi s konstrukcemi EKORD.

Cena realizace:  od  3.120.000,-Kč *

Cena projektu domu: od  26.000,-Kč **

* Cena realizace je obdobná jako u jiných domů podobné velikosti a podobných parametrů. Určí ji dodavatel podle podmínek parcely, způsobu výstavby (od svépomocné výstavby až po dodávku na klíč) a standardu zvoleného investorem, což má podstatně větší vliv na cenu než zvolený konstrukční systém, který je ale zásadní z hlediska kvality RD. Uvedená cena je cena NA KLÍČ, se základy (na rovině), včetně DPH.???????
** Uvedená cena projektu platí při dodávce autorizovaným dodavatelem.
Podrobnější informace – viz. www.ekord.cz.

Pasivní domy EKORD budou běžně dosahovat podle nových pravidel pro NZÚ platných od září 2023 na dotace ve výši 535 tis. Kč. U variant se zelenou střechou ještě více. Např. u úsporných variant EKORD EASY s podlahovou plochou kolem 100 m2 se může výše dotace pohybovat kolem 660 tis. Kč.

Parametry domu

Stavba na pozemku: Samostatně stojící
Konstrukce: Zděný
Obytných místností: 3
Počet osob: 3
Nadzemních podlaží: 1
Zastavěná plocha: 104 m²
Užitná plocha: 82 m²
Obytná plocha: 54 m²
Obestavěný prostor 572 m³
Sklon střechy: 26°
Tvar střechy: Valbová
Výška hřebene: 5,00 m
Orientace hlavního vstupu: SZ, S, SV, V
Spotřeba energie: Pasivní

Ceny

Cena realizace: 3 120 000 Kč (Cena je uvedena bez DPH)
Cena projektu: 26 000 Kč (Cena je uvedena bez DPH)

Možnosti financování

16 474 Kč Plánovaná měsíční splátka pro dům na klíč

Dům nabízí

Ing. Marian Groch - EKORD Klokočná 126 Klokočná Star Přidat k oblíbeným External link Odkaz na stránky projektu List Zobrazit všechny projekty firmy

Podobné typové domy

EKORD 220jX20

EKORD 220jX20

Ing. Marian Groch - EKORD

Místností: 5+1

Užitná plocha: 179 m²

Zastavěná plocha: 220 m²

9 072 000 Kč

Cena domu na klíč včetně základové desky s 12% DPH
Cihlový dům jako luk

Cihlový dům jako luk

HELUZ cihlářský průmysl v.o.s.

Místností: 4+1

Užitná plocha: 120 m²

Zastavěná plocha: 143 m²

Cena neuvedena

Ekord 267a50

Ekord 267a50

Ing. Marian Groch - EKORD

Místností: 5

Užitná plocha: 223,20 m²

Cena neuvedena