Cena

1 900 000 Kč
Cena domu při stavbě svépomocí bez základové desky s 12% DPH
Konstrukce: Zděný
Obytných místností: 4+kk
Nadzemních podlaží: 2
Zastavěná plocha: 63 m²
Užitná plocha: 86,50 m²
Sklon střechy: 26°
Tvar střechy: Sedlová
Spotřeba energie: Nízkoenergetický

Popis rodinného domu

Šeřík je dům patřící mezi malé rodinné domy. V naší nabídce jde o třetí nejmenší rodinný dům. Přesto v sobě zahrnuje vše, co je dnes z pohledu klienta požadováno. V návrhu je řešen bez garáže, s možností parkování auta na zpevněné ploše před domem. Toto parkovací místo může být kryto lehkou stříškou na dřevěné konstrukci, jak je patrno z vizualizací. Do domu se vstupuje přes zádveří. Samotný vstup je mírně zapuštěn a je tak vytvořeno příjemné závětří. Ze zádveří se vstupuje dále do chodby, odkud jsou přístupy do malé koupelny s wc, umyvadlem a sprchou, komory pod schody, obývacího pokoje s jídelnou a na schodiště do podkroví. V čele chodby je oddělený prostor pro umístění kotle a pračky. Z hlavního obytného prostoru je přístupný kuchyňský kout, který je možné prostorově od obývacího prostoru oddělit. V obývacím pokoji je k dispozici komín pro případnou realizaci krbu nebo krbových kamen. V podkroví jsou tři ložnice a velká koupelna s vanou, dvojumyvadlem a wc.

Šeřík je z architektonického hlediska řešen jako jednoduchý kvádr krytý sedlovou střechou o mírném sklonu 26°. Střecha je výškově nasazena tak, aby podkroví domu bylo co nejlépe dispozičně využitelné. Dominantním prvkem domu je velká prosklená plocha do obývacího pokoje orientovaná do zahrady. Je tak vytvořeno přímé napojení obytného prostoru na terasu a zahradu. Výrazným prvkem jsou pak dvě lomená okna v podkroví, která prosvětlují jednu z ložnic a schodiště. Moderním prvkem je pergola kryjící parkovací stání před domem. Fasády jsou pojednány omítkou ve dvou odstínech (jemně béžovožluté a sytější okrové).

Svým řešením je rodinný dům Šeřík vhodný pro městské, příměstské i venkovské parcely s menší a střední výměrou. Velmi dobře lze umístit i na mimořádně úzké parcely. Dům se nejlépe hodí na rovinatý pozemek, ideální orientace vstupu je od východu, přes sever, až po západ.

Cena realizace je pouze orientační. 

Parametry domu

Stavba na pozemku: Samostatně stojící
Konstrukce: Zděný
Obytných místností: 4+kk
Nadzemních podlaží: 2
Zastavěná plocha: 63 m²
Užitná plocha: 86,50 m²
Obytná plocha: 57,20 m²
Obestavěný prostor 395,70 m³
Sklon střechy: 26°
Tvar střechy: Sedlová
Výška hřebene: 6,90 m
Spotřeba energie: Nízkoenergetický

Ceny

Cena při stavbě svépomocí: 1 900 000 Kč (Cena je uvedena s 12% DPH)
Cena projektu: 25 600 Kč (Cena je uvedena bez DPH)

Možnosti financování

8 957 Kč Plánovaná měsíční splátka pro stavbu svépomocí

Dům nabízí

Podobné typové domy

CLARE

CLARE

Energy Domy s.r.o.

Místností: 5+1

Užitná plocha: 195 m²

Zastavěná plocha: 194 m²

6 555 000 Kč

Cena domu na klíč bez základové desky s 15% DPH
POLY

POLY

Energy Domy s.r.o.

Místností: 5+1

Užitná plocha: 143 m²

Zastavěná plocha: 167 m²

5 980 000 Kč

Cena domu na klíč bez základové desky s 15% DPH