Betonová podlaha v obýváku či kuchyni?

Betonová podlaha v obýváku či kuchyni?

Beton většina z nás vnímá jako pouhou podkladovou vrstvu pro jakoukoli podlahovou krytinu. Moderní betonové podlahy se však mohou doslova lesknout jako zrcadlo. A uznávají to už i naši architekti.

Problémy s betonovou podlahou?

Problémy s betonovou podlahou?

Budete pokládat betonovou podlahu? Rozhodli jste se ji realizovat sami? A víte jaká úskalí to s sebou přináší? S jamými problémy a omezeními se setkáte?

Cementový potěr pro podlahy

Cementový potěr pro podlahy

V průběhu výstavby nebo rekonstrukce jakékoliv budovy narazíme dříve či později na problém, jak realizovat podlahu a zajistit dostatečnou rovinatost pro pokládku dalších vrstev. Vedle tradičních výrobců suchých směsí dodávaných v pytlích se nabízí možnost použití čerstvých cementových potěrových podlahových směsí, které jsou vyráběny na stavbě a dopravovány na místo pokládky mísicím čerpadlem, kde jsou odborně ukládány a strojně hlazeny. Tyto cementové potěry přinášejí urychlení výstavby, snížení nákladů na stavbu, zvýšení kvality stavebního díla a při zadání specializované firmě v neposlední řadě i jednoduchost provádění.

Bez betonu to nepůjde

Bez betonu to nepůjde

Pevný jako skála, to je věta o někom nebo o něčem, co stojí oběma nohama na zemi, nemění se jen tak sám od sebe, dá se na něho spolehnout a svým postojem přetrvává v čase i nečase. Lépe než takového člověka bychom zcela jistě našli stavební materiál, a tím je náš po celé generace známý beton.

Když podlahu, tak na beton

Když podlahu, tak na beton

Pokud se rozhodneme rekonstruovat podlahu nebo zařizovat zcela novou, máme skutečně z čeho vybírat. Nabídka podlahových krytin je dostatečně široká a pestrá. Důmyslné systémy, jako například plovoucí podlahy, nám dokonce umožňují provést pokládku svépomocí. Ani ta nejkvalitnější podlahová krytina nám však nebude dokonale sloužit, nebudeme-li věnovat dostatečnou pozornost úpravě podkladní vrstvy. Tu by měla tvořit vrstva kvalitního betonu, který je dostatečně pevný a soudržný se spodní vrstvou podlahy.