Sádrokarton + tepelný izolant

Sádrokarton + tepelný izolant

Flexibilní a univerzální varianta, která splňuje i náročné požadavky – to je kombinace sádrokartonových desek různých druhů s účinným izolantem. Úspory nákladů na vytápění jsou stále aktuálním tématem a toto osvědčené řešení v podobě jednorázové investice přináší hned několik výhod najednou.

Nejen novinky v zateplování fasád

Nejen novinky v zateplování fasád

Sledovat novinky se v oboru zateplování rozhodně vyplácí. Kde tyto novinky i praxí ověřené a oblíbené stálice v oboru zateplování nakupovat? A jak se v nich zorientovat?

Zateplovací systémy Baumit open

Zateplovací systémy Baumit open

Znáte naprostou novinku z aktuální nabídky zateplovacích systémů, která přináší možné řešení i pro vlhké konstrukce poškozené solemi? U takových konstrukcí jsme dříve mohli s dodatečným zateplováním počítat jen obtížně.

Stavebniny nakoupíte i na internetu

Stavebniny nakoupíte i na internetu

Potřebujete nakoupit stavební materiál a nemáte příliš času? Objíždění jednotlivých velkoskladů by pro vás bylo příliš zdlouhavé a vlastně tedy i drahé? Vsaďte na e-shop.

Proč právě sádrokartony?

Proč právě sádrokartony?

Ekologicky šetrné stavby, vestavby a rekonstrukce podkroví hýbou světem. Šetří energii při stavbě i užívání a náklady na pořízení i spotřební režie jsou také minimální, přitom sádrokarton využije obestavěný prostor ideálně. Schopnost sádrokartonových desek vázat nadměrnou vlhkost vzduchu pak v místnostech vytváří příjemné klima. Společně s minerálními izolacemi omezují sádrokartony chlad, horko, vlhkost i hluk a chrání i před požárem. Dávno pryč už jsou doby, kdy stavebníci i investoři důvěřovali jen tradiční cihle ...

Proč nevyužít relativně levných cen zateplovacích materálů?

Proč nevyužít relativně levných cen zateplovacích materálů?

Pokud chceme co nejvíce ušetřit na vytápění domu, pak sáhneme po levném principu vytápění, účinném vytápěcím systému a po kvalitních oknech a dveřích. To ale stále není optimálně dostačující řešení, protože zásadní roli na zamezování úniku tepla do okolního prostředí má zateplení domu. Odborníci doporučují kvalitní řešení: nechat dům – ať už rodinný domek nebo panelák opatřit tepelnou izolací. Jaké zateplovací materiály existují, v čem se liší a jaká je jejich cena? Platí pořekadlo čím víc tím líp? Jak správně vybrat? Pojďme se podívat na širokou nabídku jedenotlivých zateplovacích materiálů a na jejich kvality.