Proč vsadit na soláry?

Proč vsadit na soláry?

Zásoby fosilních paliv jsou limitované a jejich masivní spotřeba neudržitelná. Naopak energetický potenciál Slunce mnohonásobně převyšuje energetické nároky lidstva.

Vyplatí se fotovoltaika?

Vyplatí se fotovoltaika?

Vyplatí se získávání elektrické energie ze solárních elektráren? Cena takto vyrobené elektřiny je nízká, ekologicky čistá, ale vybudování systému velice drahé.

Kde se fotovoltaika vyplatí a jak ji kotvit?

Kde se fotovoltaika vyplatí a jak ji kotvit?

Instalací fotovoltaických panelů ušetříme na spotřebě elektrické energie. Buďto můžeme získanou energii přímo spotřebovat, nebo ji či její přebytek prodat do distribuční sítě. Kde se instalace fotovoltaických panelů skutečně vyplatí a je nejlevnější? Jak panely kotvíme na jednotlivé typy střech s konkrétní krytinou? Kolik vlastně uspoříme přímou spotřebou vyrobené elektřiny?

Solární techniku sníh nepoškodí

Solární techniku sníh nepoškodí

Solární a fotovoltaické panely a zima. Bojíte se, že sněhová pokrývka sníží účinnost vašich panelů až na nulu? Obáváte se oprávněně, ve většině případů však není třeba dělat vůbec nic, sníh z panelů velmi rychle sjede sám. Vě většině případů pak sníh panely ani nemůže jakkoli poškodit.

Získejte levné teplo přímo od slunce

Získejte levné teplo přímo od slunce

Slunce k zemskému povrchu každoročně pošle 5000x více energie, než kolik činí celosvětová roční energetická potřeba, přičemž jde o energii čistou, tedy bez jakýchkoliv dodatečných ekologických zátěží. Na plochu jednoho čtverečního metru dopadne za rok průměrně 1100 kWh energie, roční výroba slunečních kolektorů v našich podmínkách podle typu kolektoru dosahuje přibližně 300 - 550 kWh/m2 za rok.