Vrty pro tepelná čerpadla

Vrty pro tepelná čerpadla

Jestliže chcete při vytápění svého domu ušetřit i desetitisíce ročně, dejte šanci tepelnému čerpadlu. S výběrem správného místa pro vrty vždy pomohou specializované firmy. Stejně jako s vrty samotnými.

Studny svěřte osvědčeným odborníkům

Studny svěřte osvědčeným odborníkům

Studna patří k tomu nejdůležitejšímu u vašeho domu. Je to však stavba, kterou není radno podcenit. Buď budete mít v následujících desetiletích dostatečné zásoby pitné vody, nebo peníze za novou studnu zbytečně vyhodíte z okna.

Jak si nechat udělat vrty pro tepelná čerpadla

Jak si nechat udělat vrty pro tepelná čerpadla

Vrty pro tepelná čerpadla jsou vodními díly, která zasahují hluboko pod terén. Při provádění těchto vrtů hrozí riziko propojení jednotlivých zvodní, které jsou v různých hloubkách. Jak tomu zabránit a jak provést vrt správně, respektive jak vybrat kompetentní firmu?

Bez povolení k odběru vody nebudujte studnu!

Bez povolení k odběru vody nebudujte studnu!

Máte-li to štěstí a jste už vlastníky své studny, neznamená to jen, že ji jednou provždy máte a od toho okamžiku už jen můžete čerpat vodu. Bohužel. Je nutné si ověřit, zda náhodou nepotřebujete povolení k odběru vody.

Majitelé studní, pozor!

Majitelé studní, pozor!

Pokud máte na svém pozemku studnu, ověřte si, zda k ní nepotřebujete povolení k odběru vody. Všichni majitelé studní, kteří z nich čerpají vodu, musí mít povolení k odběru podzemní vody, stavební povolení a kolaudační rozhodnutí. Podnikatelé, které mají na svém objektu studnu, musejí podniknout patřičné kroky, pokud nechtějí, aby jim povolení k odběru přestalo platit.

Živá voda nejen v pohádkách

Živá voda nejen v pohádkách

Bez vody si nelze představit život a vůbec nejde o frázi. Přesvědčujeme se o tom denně. Voda tvoří až dvě třetiny těla člověka. Bez jídla vydržíme 40 dní, ale bez vody jen 2-3 dny. Potřebujeme ji opravdu denně, čistou, průzračnou, zdravou. Řecký lékař Hippokrates už ve 4. století před naším letopočtem hovořil o tom, že kdo žije tam, kde je čistá voda, je zdravý. Známá je i jeho rada, že lékař, který přichází do neznámého města, by měl mít jasnou představu o vodě, kterou užívá tamější obyvatelstvo.