I průmyslová podlaha může být originální Zobrazit fotky zobrazit 3 fotky S průmyslovými podlahami se můžete setkat nejen v průmyslových sektorech, ale také ve veřejných budovách. K vidění bývají i v nemocnicích, jídelnách, kancelářích, obchodních centrech, skladech. Nevíte o čem je řeč?
Jde o elastické, odolné desky s protiskuzovou úpravou. Vytvářejí ozubenou, volně položenou podlahu, která lehce nahradí původní povrch. Výhodou je snadná instalace – rychlá montáž a demontáž bez hluku a prachu a bez nutnosti přerušit provoz.

Významné plus pro průmyslové podlahy je vysoká tepelná a zvuková izolace. Desky jsou odolné jak vůči UV záření, tak vůči kapalinám jako jsou běžné kyseliny, louhy, motorové oleje, nafta nebo rozpouštědla. Navíc taková průmyslová podlaha od odborníka je pak skutečně zárukou, že i ty nejnáročnější zákazníci budou spokojeni. Odborníkem na poli průmyslových podlah je firma CAPRO spol. s r. o. se sídlem v Českých Budějovicích, která nabízí podlahy značky TRAFICLINE a STANDLINE. Pojďme se s těmito podlahami blíže seznámit.

Traficline
Tato těžká ozubená podlaha z PVC je vhodná pro profesionální podlahy. Pokládá se bez lepení a není nutné použití zvláštního nářadí. Lepení se doporučuje použít při stálém působení slunečních paprsků či za vysokých teplot. Podle potřeby lze podlahu položit opakovaně, např. při přestavbě nebo stěhování.

Standline
Pro řadu jsou typické podlahové rošty z PVC s okrajovými rybinami. Tento druh průmyslové podlahy je vhodný pro vysoce namáhané podlahy s intenzivním zatížením. Vynikající CAD koncepce jejich struktury umožňuje volné odtékání tekutin, olejů, odvádí prach, ocelové hobliny atd. Výborně se hodí např. do dílen, kde zmírňuje znečištění podlah, do nejbližšího okolí strojů, kde dochází k úniku olejů, hoblin a podobnému znečištění. Zajišťuje zde bezpečnost obsluhujícího personálu a čistotu místnosti. Dále své uplatnění nachází v potravinářství, gastronomických zařízeních, skladech, kde je zapotřebí dodržovat perfektní hygienu a místnosti jsou čištěny vodním paprskem.

Optiline
Tento podlahový systém, který je estetický a odolný, je určen především pro veřejné budovy, kanceláře, administrativní a podnikatelské prostory, kde je rušný provoz např. slavnostní síně, školy, školky, pečovatelské domy, sklady, obchody, kanceláře, konferenční sály, přijímací haly, chodby, čekárny, archívy, výstavní sály, sklepy, prádelny, herny atd. Rovněž jej lze využít v soukromí v oblasti sportu a volného času.
Foto Capro - průmyslové podlahy Hesselberg,TLM
Foto Capro - průmyslové podlahy Hesselberg,TLM
Je libo tisk?
Podlahovou krytinu TRAFICLINE lze propojit se STANDLINE. Tato kombinace nabízí výborné technické a estetické řešení. K vyrovnání výškového rozdílu mezi těmito dvěma typy se používají přístupové rampy. Vybírat můžete z nejrůznějších barevných odstínů od ocelově šedé, signální žluté, azurově modré, černé, signální modře, červené, antracitové, slonovinové až po zelenou.

Díky naprosto unikátnímu patentovanému tiskovému procesu dokáže navíc vaše podlaha i komunikovat se zákazníky. Jednotlivé díly mohou být potištěny různými dekory nebo například logem firmy, podle přání zákazníka. Firma je schopná dodat podlahu s přesnou reprodukcí jakéhokoliv typu loga, vzoru, bezpečnostních symbolů či fotografie bez omezení velikosti vytvořenou digitálním tiskem používajícím barvu fixovanou UV procesem schnutí. Díky exkluzivnímu systému je dekor chráněn před znečištěním.

Celá řada je doplněna příslušenstvím jako jsou bezpečnostní rampy s žlutými a černými výstražnými pruhy, rohy v nejrůznějším barevném provedení, výstražnými pruhy a ukončovací lištou PERILINE. Díky tomuto příslušenství tak bude podlaha dokonale začištěna a nevzniknou tak možná „hluchá“ místa.

Podlahová lišta PERILINE je vyvinutá speciálně na pokládání podlah TRAFICLINE a OPTILINE. Skládá se ze dvou vzájemně zasunovatelných částí: příchytky určené k přibití a z krycí části, která se zasouvá do příchytky. Umožňuje tak změny velikosti termoplastických desek jako je rozpínání a smrštění. Dále usnadňuje čištění a zabraňuje shromažďování organického a minerálního odpadu. Tím, že zakrývá místa, kde byla nalepena značící páska, je možné pod ně zavést dráty nebo kabely.

Snadná údržba
Pro čištění těchto průmyslových podlah se doporučuje čisticí stroj s PVC rotačním kartáčem nebo čistič Superclean, který se dle stupně znečištění naředí vodou.

Více o průmyslových podlahách najdete na  www.traficline.cz
Foto Capro - průmyslové podlahy Hesselberg,TLM
Foto Capro - průmyslové podlahy Hesselberg,TLM
CAPRO - průmyslové podlahy Poslat poptávku