Vyznáte se v komínech?

Vyznáte se v komínech?

Každý komín, respektive jeho vložka, není určen pro každé palivo. Jiná kritéria musí splnit komín pro tuhá, kapalná i plynná paliva, některé komíny ale umožňují jejich kombinaci. Současné komínové systémy jsou nejčastěji nabízené v kombinaci keramické vložky a betonových či cihelných tvarovek, které se na sebe ukládají, armují a vylévají betonem.

Není cihla jako cihla

Není cihla jako cihla

Tradiční cihla je ověřený materiál tisíciletími svého užívání a moderní pálené cihelné výrobky pak výstavbu dokonce výrazně urychlují a usnadňují. Například s broušenými cihelnými bloky můžeme stavět suchou cestou, tedy bez malty.

Jednovrstvé nebo vícevrstvé zdění?

Jednovrstvé nebo vícevrstvé zdění?

Rozhodli jste se pro výstavbu nového domu a váháte mezi jednovrstvým a vícevrstvým zděním? Jaké výhody a nevýhody obě možnosti mají a které řešení je nejčastější právě v naší geografické poloze, a to i vzhledem k tradici?

Čtyři stěny – základ domova

Čtyři stěny – základ domova

Čtyři stěny - to je prostor, v kterém žijeme a trávíme podstatnou část života. Díky nim máme soukromí, intimitu a pohodu. Opačně jsou to opět tyto obvodové stěny našeho bytu či domu, s kterými veřejnost přichází do vizuálního kontaktu a podle kterých nás vědomě nebo podvědomě hodnotí.
Obvodové stěny jsou zpravidla součástí nosné konstrukce. Protože přenášejí zatížení celé konstrukce do základů a přes ně dále až do podkladové vrstvy zeminy, je nutné jim věnovat svou pozornost.

Kam za stavebním materiálem?

Kam za stavebním materiálem?

Nakupujte u odborníků. Tak tento slogan rozhodně platí v mnoha oblastech, ale neméně platný je i ve stavebnictví.
Vždyť kam jinam než za odborníky na stavbu je zapotřebí dojet nejen pro materiál, ale i pro radu.
Dobře a kvalitně bydlet je přání snad každého z nás. Už jako malé děti máme potřebu stavět si domečky, tvořit si vlastní představu bydlení. To nás provází až do dospělosti. Realizace pak záleží jen a jen na nás.