Jak na správnou údržbu bazénu? Zobrazit fotky zobrazit 6 fotek

Sluníčko již začalo krásně hřát, svetry a zimníky se pomalu ukládají do skříní k letnímu spánku a vy už se pomalu nemůžete dočkat, až se svléknete do plavek a skočíte po hlavě do třpytivě průzračné a chladivě osvěžující vody ve svém bazénu. Před tím se ale o bazén a vodu musíte vhodně postarat a vše si řádně připravit na celé léto, které u bazénu strávíte. 

Na samém začátku sezóny sundáte plachtu z bazénu a ve většině případů se při pohledu pod ní nezhroutíte. Voda je jen trochu kalná a zelená s trochou nečistot a na dně a na stěnách je nad hladinou trochu špíny. Paráda. Špína se jednoduše očistí GELOVÝM ČISTIČEM a důkladně se vše opláchne, nečistoty se seberou síťkou a voda se dopustí na správnou výšku a přefiltruje. Pečlivé zazimování se vyplatilo, ošetřená voda, čistý bazén a jeho pečlivé zakrytí vám nyní celou proceduru velmi ulehčilo. Nemusíte urputně bojovat s vodním kamenem, s bujícím životem ve vodě ani se špínou, která nechce pryč.

Nyní musí přijít ke slovu další chemie, protože bez ní to prostě nejde. Základním kamenem vašeho snažení je nastavení a udržování správné hodnoty pH vody, protože pokud pH není mezi 6,8 až 7,6, účinnost ostatních prostředků se rapidně snižuje a voda se rychle kazí. Na určení pH se používá vhodný tester a na srovnání pH jsou přípravky pH PLUSpH MINUS, ke kterým je vždy přiložen přesný návod k použití.

Než přistoupíte k dezinfekci vody, není od věci nejdříve zjistit a následně upravit tvrdost vody pomocí STABILIZÁTORU TVRDOSTI.
CHLOR STAR
CHLOR STAR
pH MINUS
pH MINUS
pH PLUS
pH PLUS
Prvním přípravkem, který byste měli použít, je CHLOR START, kterým vodu rychle upravíte. V sezóně obsah chlóru ve vodě pravidelně měřte testerem, jeho správný obsah docílíte použitím pomalurozpustných CHLOROVÝCH TABLET. Jinou možností jsou KOMBI TABLETY, které udržují obsah chlóru a navíc se postarají o řasy a zákal, nebo MULTI TABLETY, které se umí postarat o všechno najednou, tedy o chlór, řasy, zákal, pH a průzračnou vodu. Ty jsou ideální pro případ, kdy se chcete starat méně o bazén a více o svou zábavu a spokojenost.

 Až nastane parné léto a doba každodenního koupání, tak jednou z věcí, které vás můžou spolehlivě od koupání v bazénu odradit, jsou řasy. Kluzké a mazlavé dno, zelené, hnědé nebo nažloutlé zabarvení vody a nepříjemný zápach, to jsou důsledky přemnožení těchto miniaturních neřádů ve vodě. Pokud používáte KOMBI nebo MULTI TABLETY, problém byste neměli mít, v ostatních případech použijte přípravek ODSTRAŇOVAČ ŘAS.

 Nevidíte na dno bazénu, protože je voda kalná jako v nedalekém rybníku? Nechte raději rybářský prut ve skříni a vodu zákalu zbavte. Ale pozor! Měli byste nejdříve zjistit jeho příčinu (špatné pH, málo chlóru, nečistoty), než použijete přípravky k jeho odstranění. Zákal se dá odstranit použitím přípravku VLOČKOVAČ, který je tekutý, pevný nebo ve formě kartuše a po jeho použití se nečistoty zachytí na filtru nebo klesnou ke dnu, odkud je můžete vysát. V důsledku vysokých teplot, velkého počtu koupajících nebo při bouřkovém počasí se může voda v bazénu rychle zkazit. Léčba se provádí přípravkem CHLOR ŠOK, který rapidně zvedne obsah chlóru v bazénu a tím zahubí všechny řasy a bakterie. Nečistoty se následným užitím VLOČKOVAČE zachytí ve filtru nebo odstraní ze dna.

Veškeré tyto přípravky a mnoho dalších nejen k ošetření vody v bazénu vyrábí a vám dodává česká firma PROXIM.
Kapkový tester PRO BAZEN
Kapkový tester PRO BAZEN
Proxim, s.r.o.
Poslat poptávku