Pohoda u vyhřátého rodinného krbu

Pohoda u vyhřátého rodinného krbu

Krby nemusí zdobit a zároveň vyhřívat jen staré chalupy po našich předcích. Mohou nám dlouhé zimní večery zpříjemnit i v novostavbách. Krb se hodí úplně všude a teplo z něj sálající potěší každého.

Vyzrajte na zimu s krby a kamny Hark

Vyzrajte na zimu s krby a kamny Hark

Léto se překulilo do své druhé poloviny a to je ta nejvhodnější doba začít se pomalu připravovat na chladnější roční období. Že se vám líbí romantická atmosféra, kterou do místnosti přináší krb či kamna s průhledem do ohně? Můžete ji stihnout ještě v létě

Stavební připravenost pro krby a krbová kamna

Stavební připravenost pro krby a krbová kamna

Krb či kamna jsou nejen pěkným a v konečném důsledku romantickým doplňkem interiéru našeho obydlí. Mohou nám i vytopit značnou část bytu či ohřát vodu. A jak se na takový krb či instalaci kamen připravit?

Akumulační kamna šetří náklady

Akumulační kamna šetří náklady

S akumulačními kamny nejen akumulujete levnější energii, ale i ušetříte díky tomu, že nepotřebujete žádné potrubí vedoucí k radiátorům ani radiátory samotné. A elektronická regulace je zde samozřejmostí.

Peletová kamna ARTEL

Peletová kamna ARTEL

Hledáte vysoce účinná a zároveň bezpečná kamna s provozní samostatností? Poznejte vynikající spojení moderní technologie a špičkového materiálu. Chcete, aby kvalitní palivo bylo finančně dostupné – a to nejen tuto sezónu? Představujeme 100% přírodní vždy dostupné pelety s vysokou výhřevností. Chcete vědět jak tento dostupný systém funguje a jak se v kamnech topí? Pojďme se na některé informace podívat.

Výkon krbu a krbové vložky?

Výkon krbu a krbové vložky?

Základním kritériem při vyběru krbu nebo krbové vložky je jejich výkon. S touto otázkou nám samozřejmě nejlépe poradí odborníci, s jejichž pomocí se vyvarujete špatnému nadimenzování zařízení. Kromě výkonu však existují oblasti, ve kterých si vybírat můžeme – dokonce i výroba krbů na míru je možná. Co bychom měli vyžadovat od krbové vložky a jak dlouho nám vydrží?

Krbové vložky VATRA

Krbové vložky VATRA

Moderní kachlová kamna či krby jsou díky krbovým vložkám přibližně stejně výkonné jako kamna na pevná paliva nebo kotel teplovodního vytápění. Vlastně s jednou výhodou – vypadají daleko lépe než kotel schovaný ve sklepě. Neopomenutelná je i skutečnost, že v době zdražování energií, je to spojení příjemného s užitečným. Srdcem celého krbu je krbová vložka zajišťující výkon. Krbové vložky VATRA jsou moderním řešením s mnoha variantami. Pojďme si je představit.

Teplovodní kamna

Teplovodní kamna

V sychravých a studených měsících je problematika vytápění domu stále aktuálnější. Je potřeba, aby byl příbytek rovnoměrně vytápěn a spotřeba paliva nebyla příliš vysoká. Není nic příjemnějšího, než když člověk přijde zvenku domů a ucítí pravé teplo domova. Aby se ono teplo domova nestalo jen abstraktním pojmem, ale bylo opravdu znatelné, představíme si několik variant teplovodních kamen, která zajistí, že se doma skutečně ohřejete.

Představujeme kachlový sporák v různých designech

Představujeme kachlový sporák v různých designech

Z uspěchaných měst si čím dál více lidí odjíždí odpočinout do malebné přírody – na chaty a na chalupy. Pro mnoho lidí se tak chalupa stala inspirací, relaxací a koníčkem zároveň. Žádný kus nábytku nedokáže vytvořit fascinující atmosféru selského stavení jako tradiční kachlová pec, kamna nebo vkusný kachlový sporák. A pokud nemáme zájem o tradiční styl, pak nemusíme ztrácet hlavu. Kachlová kamna i sporáky se nyní vyrábějí v několika různých stylových designech, včetně efektivních moderních kombinací kachlí s ušlechtilými kovy.

Nemůžete se rozhodnout mezi kamny a krbem?

Nemůžete se rozhodnout mezi kamny a krbem?

Rostoucí ceny elektřiny a plynu nás nutí přemýšlet o co nejvhodnějším náhradním zdroji tepla. Nejdostupnějším a nejlevnějším prostředkem pro vytápění je dnes jednoznačně dřevo. Kachlová kamna, kachláky a krby, které používali již naši předkové jsou dnes proto opět velmi aktuální. Jejich specifické teplo, nemluvě o nezaměnitelné romantice starých časů a praskajícího dřeva, nelze nahradit žádným jiným způsobem. Jaký je mezi nimi rozdíl? Jak pro ně správně skladovat dřevo?

Kachlová kamna v kurzu

Kachlová kamna v kurzu

Kachlová kamna zažívají opět velký boom. Již naše babičky a dědečkové věděli, že nejlépe je za kamny. Ptáte se jakými? No přece kachlovými! Jsou nejen topidlem, ale také vkusným prvkem v kuchyni, hale či v obývacím pokoji. V neposlední řadě tato kamna nabízejí možnost relaxace na vyhřáté plotně. Zimní večery strávené s knihou v ruce budou s teplými zády o to příjemnější.

Domácí teplo netvoří jen rodinná pohoda

Domácí teplo netvoří jen rodinná pohoda

Také patříte k obdivovatelům starých osvědčených zdrojů tepla a k těm šťastlivcům, kteří měli možnost okusit příjemné teplo sálající z pece obložené kachli? Kdo by si nepamatoval na příjemně vyhřátá záda, když přišel z koulovačky celý promáčený a babička ho „zahnala“ vyhřát na pec a s čajem s citronem se člověk hned cítil blaze, nehrozilo žádné prochladnutí a hlavně – teplo na peci vydrželo hóóódně dlouho!

Víte opravdu všechno o krbových kamnech?

Víte opravdu všechno o krbových kamnech?

Chcete si dopřát pohodlí své chaty nebo chalupy celoročně? Nebo si prostě zpříjemnit dlouhé zimní večery pohledem do plamenů a přitom si užívat nezaměnitelného tepla živého ohně? Pak si pořiďte krbová kamna.
Současná nabídka výrobců krbových kamen je velmi široká a to jak z hlediska technické kvality, tak celkového designu. Podle náročnosti požadavků se jejich cena pohybuje od několika tisíc až po několik desítek tisíc.

Přírodní materiály zažívají boom

Přírodní materiály zažívají boom

Pokud tíhnete k přírodním materiálům, konkrétně k přírodnímu kameni, pak je tento článek určen právě Vám. Společnost „Špiroch - Kollouch - malé stavby, krby z přírodních materiálů“ se zabývá speciálními stavbami z přírodního kamene. Pokud se chystáte například na stavbu venkovního či vnitřního krbu, kamenného baru, terária nebo plánujete nějakou speciální interiérovou úpravu z přírodního kamene a nevíte jak na to, tak právě v této firmě najdete ty pravé odborníky.