Zastřešení bazénu vám ušetří

Zastřešení bazénu vám ušetří

Není větší pohodlí, než se v horkých dnech zchladit v bazénu. Mnoho výhod a časové i finanční úspory pak přináší jeho zastřešení. Umožní nám koupat se i za nepříznivého počasí, prodlouží nám sezónu, omezí znečištění bazénu a sníží náklady na ohřev vody.

Střešní světlíky uspoří energie dvojnásobně!

Střešní světlíky uspoří energie dvojnásobně!

Nejlevnější světlo přichází od slunce. Vužíváte jej ale na maximum? A napadlo vás, že střešní světlíky mohou uspořit až dvojnásobek energie, kterou byste jinak potřebovali pro umělé nasvícení interiéru?

Znáte ideální prosklívací prvek?

Znáte ideální prosklívací prvek?

Dá se říci, že jsme si na něj zvykli a bereme ho za samozřejmý stavební prvek. Ano, řeč bude o polykarbonátu. Je to vynikající a prověřený prosklívací prvek. Ve stavebnictví ho není nutné podrobně představovat. Jeho využití je opravdu mnohostranné. Přestože své plné uplatnění nalezl teprve nedávno, jeho vlastnosti mu zajistily neustále rostoucí zájem, a to jak ze strany projektantů, tak i koncových uživatelů. Jsou dokonce ve stavebnictví i oblasti, ve kterých se bez polykarbonátu nelze obejít – například se jedná o zastřešení bazénů, světlíky a podobně.

Zasklívat balkony, lodžie, či ne?

Zasklívat balkony, lodžie, či ne?

Balkony a lodžie jsou vítanými doplňky bytů a domů hlavně proto, že zvětšují obytnou plochu, poskytují výhled na zeleň a umožňují oddychnout si na čerstvém vzduchu. Lodžie i balkony zpestří exteriérovou, ale zároveň i interiérovou část domova a přinášejí nový rozměr v bydlení s bohatším využitím světla, zdravé posezení na vzduchu či příjemný stín v teplých a slunečních dnech. Na druhé straně se dnes často přistupuje k jejich zasklívání, což má význam z hlediska úspory tepla v domácnosti.