Komíny pro rychlou a hospodárnou výstavbu Zobrazit fotky zobrazit 5 fotek

Komínový systém Schiedel Uni Advanced, jenž navazuje na osvědčený systém Uni***Plus, představuje další krok ve vývoji klasických třísložkových komínů. Tenkostěnná keramická vložka vyrobená izostatickým lisováním do forem, jež je zde nově použita, vzniká za studena  pouze působením tlaku až 500 MPa. Odpadá tak fáze sušení, výrobek je díky tomu tvarově naprosto přesný, homogenní a má jen minimální pórovitost. Nový systém umožňuje jednoduchou a rychlou výstavbu, je vhodný pro odvod spalin od všech běžných spotřebičů na pevná, kapalná a plynná paliva.

Komínový systém Schiedel Uni Advanced je vhodný pro běžné rodinné i bytové domy se spotřebiči závislými na vzduchu v místnosti. Uplatní se však i v průmyslových objektech. Díky technologii výroby je vysoce odolný vůči extrémním teplotám, vlhkosti i při vyhoření a poskytuje záruku dlouhé životnosti, bezpečnosti a spolehlivosti. 
Systém je vybaven vloženou tepelnou izolací z minerálních vláken a využívá systém zadního odvětrávání. Izostatické lisování keramické vložky probíhá za studena, stlačením téměř suchých keramických prášků do formy. 'Polotovar' díky tomu neobsahuje vodu, takže neprochází sušením a nedochází k jeho smršťování. Výsledný výrobek je dokonale homogenní a naprosto tvarově přesný. Další výhodou technologie je i minimální pórovitost. Díky tomu je keramická vložka vysoce odolná vůči namáhání vlhkostí i teplotou i jejich extrémním kombinacím. Zaručuje tak dlouhou životnost komína. 
Naprostá přesnost systému Schiedel Uni Advanced usnadňuje projektování i vlastní využití při stavbě. Sortiment umožňuje vybírat z jedno či dvouprůduchových broušených komínových tvárnic určených pro průměry od 14 do 20 centimetrů. Tyto úzce odstupňované průřezy umožňují navrhnout komín přesně na míru použitému spotřebiči. Díky tomu je výstavba hospodárná a zároveň systém poskytuje záruku bezpečnosti a funkčnosti celé kouřové cesty. Sortiment dává na výběr i řadu možností pro řešení nadstřešní části.
Komín Schiedel Uni Advanced v nejžádanějším průměru 18 cm, který je ideální pro krbová kamna, lze pořídit již kompletně připravený v sadách pro řešení 6 metrů komínového systému. Sady obsahují všechny prvky potřebné pro bezproblémové založení komína. Sadu lze pořídit od 20 429 korun (bez DPH). Samostatně je nutné dokoupit pouze soupravu komínové hlavy a krycí desku dle potřeby.

Více informací na www.schiedel.cz
Komínový systém Schiedel Uni Advanced
Komínový systém Schiedel Uni Advanced
Průřez domem s komínovým systémem Schiedel Uni Advanced
Průřez domem s komínovým systémem Schiedel Uni Advanced
Nadstřešní část komínového systému Schiedel Uni Advanced
Nadstřešní část komínového systému Schiedel Uni Advanced
Povrchové úpravy nadstřešní části komínového systému Schiedel Uni Advanced
Povrchové úpravy nadstřešní části komínového systému Schiedel Uni Advanced