Výhody korkové podlahy

Výhody korkové podlahy

Korkové podlahy se vyznačují především příjemným a nehlučným nášlapem. Na podklad se lepí a získávají tak nejen vysokou kompaktnost, ale zvyšují i kročejový komfort chůze. Korkové podlahy se uplatní také všude tam, kde je snaha o vytvoření antialergického prostředí. Jejich výhodou oproti plovoucím systémům je možnost přesného zařezávání (např. kolem dveřních rámů, trubek od topení, nábytku), a možnost lepení ve velkých plochách bez dodržování dilatačních spár a podstatně delší životnost. Jaké jsou jejich další přednosti?

Nehlučný korek

Nehlučný korek

Možná to také znáte – natáhnout se na zem a takzvaně si narovnat záda. Ne na každé se ale cítíme fajn a hlavně, pokud nemáme podlahové vytápění, tak nám může být od země pěkně chladno. Korkové podlahy uvítáme především proto, že nemusíme mít zmíněnou obavu z prochladnutí. Navíc tuto podlahu ocení především maminky alergických dětí, ale i ekologové, protože pro korkové parkety není zapotřebí kácet stromy.

Kvalita a kouzlo korkové podlahy II. díl

Kvalita a kouzlo korkové podlahy II. díl

Vhodné kombinování různých přírodních materiálů působí nádherně a dokáže zútulnit celý byt. Takovou vhodnou variací se stává kombinace dřevěné a korkové podlahy. Dřevěné podlahy jsou spolehlivou přírodní klasikou, nicméně ještě výhodnější kvalitativní vlastnosti má korková podlaha. Pokládá se na rovný, hladký, suchý podklad a při dobré údržbě a optimální povrchové úpravě spolehlivě slouží řadu let. Podlaha se nepropadá a díky svému čistému nadčasovému přírodnímu vzhledu s jemnou nepravidelnou kresbou se hodí do jakékoliv místnosti. Dokonce i do koupelen a to díky nenasákavosti korku.

Kvalita a kouzlo korkové podlahy I. díl

Kvalita a kouzlo korkové podlahy I. díl

Soulad unikátních vlastností korkové podlahy vychází z přirozených vlastností korku. Čím to je, že korková podlaha výborně izoluje, nedegraduje, nestudí, nepropadá se, je odolná, nenasákává, nerozpadá se, není toxická a v neposlední řadě patří k vysoce ekologickým materiálům? Příroda poskytla korku exkluzivní schopnosti, které vám poskytnou spolehlivé služby nejen pro komfortní bydlení, ale i v průmyslových a komerčních prostorách. Čistý přírodní vzhled korku s charakteristickou jemnou kresbou se nám dnes nabízí v různých, kombinovatelných odstínech.