Zabydlete se v útulném podkroví

Zabydlete se v útulném podkroví

Pozemky jsou především ve městech a jejich okolí předraženým nedostatkovým zbožím. Vyplatí se proto spíše než na novém prostoru přistavět ´do výšky,´ respektive vybudovat podkrovní bydlení.

Vykouzlete si domov ze sádrokartonu

Vykouzlete si domov ze sádrokartonu

Ze sádrokartonu nemusíte pouze budovat podkrovní prostory, případně příčky nebo stropní podhledy. Sádrokarton je natolik univerzální materiál, že své návštěvy můžete překvapit například i sádrokartonovou knihovnou. A když vás její vzhled přestane bavit, stačí jen vzít štětec a změnit barvy.

Jaké známe druhy sádrokartonů?

Jaké známe druhy sádrokartonů?

Sádrokarton se stal oblíbenou a univerzální variantou pro řešení prakticky jakékoli dispozice interiéru. Jak správně vybrat sádrokarton? Přinášíme vám některé praktické rady, tipy a doporučení ...

Sádrokartony jednoznačně vedou

Sádrokartony jednoznačně vedou

V poslední době jsme si zvykli plně využívat dostupné prostory k rekonstrukci .V centrech měst je stále nedostatek stavebních pozemků, a proto jsou plně využívány i podkrovní prostory.
Způsoby, jak vystavět obytný prostor v těchto místech je v podstatě dvojí: tradiční způsob pomocí písku, cementu, cihel anebo využitím sádrokartonu.

Rekonstruovat? Víme z čeho.

Rekonstruovat? Víme z čeho.

Ceny pozemků jsou stále pro mnohé nedostupné, a proto se vyplatí spíše přistavět na „výšku“,nežli začít znova na „zelené louce.“ Jako výborný a osvědčený materiál se stal sádrokarton. Ačkoli se jeví jako moderní stavební materiál, nutno říci, že sádru znali již staří Egypťané, kteří ji používali při stavbě pyramid. Ve středověku ji využívali jako spojovací materiál, v období baroka a rokoka sloužila na různé štukatérské práce. Získávala se z přírodního sádrovce odpařením vody. Koncem 19. století v USA vydali první patent na předchůdkyni sádrokartonové desky. Postupným vývojem sádrokarton získal podobu, jakou známe dodnes.