5 filmových scén ze stavby, které vstoupily do dějin kinematografie

Staveniště se v těchto filmech stalo důležitou součástí příběhu. Podívejte se na úchvatné filmové scény, které se divákům vryly do paměti a vstoupily do dějin. 

1. Casino Royale

Byla to první bondovka, ve které si zahrál Daniel Craig. Filmoví fanoušci po celém světě napjatě čekali, jakým směrem se bude série s agentem 007 ubírat. 

Úvodní scéna s honičkou na staveništi, ve které hraje velkou roli jeřáb a sport známý jako parkour, to dokázala říct beze slov.

2. Svědek (Witness)

Romantický thriller s Harrisonem Fordem v hlavní roli zavede drsného policajta mezi náboženskou sektu amenitů. Film z roku 1985 stojí za zhlédnutí z mnoha důvodů, ale scéna tradičního komunitního způsobu stavby stodoly se divákům zapíše do paměti. Takhle totiž amenité, jejichž životní styl se zakonzervoval někde v osmnáctém století, staví dodnes.

3. Volný pád (Falling Down)

Volný pád je herecký koncert Michaela Douglase, který dal světu tolik ikonických filmových scén, že se snad ani nedají spočítat. Tahle se odehrává při rekonstrukci silnice a pokud občas zabloudíte na naši D1, promluví vám z duše.

4. Stalo se (Happening)

Michael Shyamalan je režisér proslulý napoínavými, tajemnými a děsivými filmy. Stalo se nepatří mezi jeho nejlepší, zápletka se smrt přinášejícím větrem mnoho diváků nenadchla… ale tahle scéna ze staveniště dokáže člověk zmrazit krev v žilách. 

Pozor: jen pro silné povahy.

5. Smrtonosná zbraň 3 (Lethal Weapon)

Úspěšnou sérii napínavých policejních komedií s Melem Gibsonem a Dannym Gloverem není třeba zdlouhavě představovat. Třetí pokračování vrcholí scénou ze staveniště. Z rozestavěné budovy toho věru moc nezbude.