Nenechte vzduchotechnické rozvody ohrozit lidské zdraví Zobrazit fotky zobrazit 6 fotek

Představujeme antibakteriální hadice, které jsou určené především pro vzduchotechniku a klimatizaci a jejich použití prospívá nejen alergikům. Antibakteriální hadice zajišťují nejen rozvod vzduchu, ale také zajišťují jeho kvalitu. Mají proto značný vliv na naši tělesnou a duševní pohodu, výkonnost a vůbec kvalitu života. Využití přitom najdou všude, kde chceme či musíme instalovat vzduchotechnické rozvody, od domácností až po kanceláře, obchody, administrativu, školy, nemocnice, ale i výrobu a logistiku.

Vzduchem se totiž do všech uzavřených prostor dostávají kromě prachu též roztoči, plísně a bakterie. Vzduchem se šíří především bakterie rodů Candida Albicans, Staphylococcus Aureus, Escherichia coli, Salmonella Choleraesuis, Legionella, Pneumophila Aspergillus niger, Listeria monocytogenes a Pseudomonas aeruginosa. V konečném důsledku pak způsobují problémy s dýcháním (alergie, astma, rozedma a chronické onemocnění plic), čemuž však můžeme předcházet právě díky filtraci vzduchu a jeho antibakteriálním rozvodům. Antibakteriální hadice přitom nepropouští žádné zdraví škodlivé látky a organismy. Výslovně byly navržené pro zlepšení kvality vzduchu a ochranu zdraví osob.
Nebezpečné bakterie ve vzduchotechnických rozvodech
Nebezpečné bakterie ve vzduchotechnických rozvodech

Antibakteriální hadice Master San™

Antibakteriální hadice Master San™ snižují výskyt možných zdravotních potíží způsobených přítomností bakterií a jiných škodlivin ve vzduchovém potrubí a tedy i ve vzduchu v interiérech, do kterých je potrubím vzduch přenášen. Navíc eliminují potřebu čistit potrubí, jsou samozhášivé a mohou být opatřené izolací (ale nemusí).

Antibakteriální hadice se vyrábí z ocelového poměděného drátu, který je obalen polymerem obsahujícím účinnou antibakteriální látku Sanitized®. A právě tato látka je schopna snížit množství mikrobů a bakterií, které jsou přenášené vzduchem uvnitř potrubí.
Antibakteriální hadice Master San™
Antibakteriální hadice Master San™
Vzduchotechnické rozvody s antibakteriálními hadicemi jsou přednostně určené pro prostředí se zvýšeným výskytem bakterií a mikroorganismů, nebo zvýšenou potřebou jejich eliminace. Platí to pro nemocnice, laboratoře, ale i školy, školky, domovy pro seniory, jídelny a restaurace, stejně jako potravinářské a farmaceutické provozy apod.

Antibakteriální hadice Master San™ jsou vyráběné pro teplotní rozsah -40 °C až +90 °C a o průměrech 60, 70, 80, 90, 100, 120, 125, 140, 150, 160, 180, 200, 225, 250, 300, 350 a 400 mm. Standardní barva hadic je šedá. Typ hadic Master San™ Therm je doplněn o polyesterovou tepelnou izolaci tloušťky 25 mm.
Antibakteriální hadice Master San™
Antibakteriální hadice Master San™

Filtrační vlákno Filtra San™

FiltraSan™ je filtrační vlákno vyrobené ve spojení s účinnou antibakteriální látkou Sanitized®. Pomocí tohoto vlákna se zastaví množení nebezpečných částic dopravovaných vzduchem uvnitř potrubí. Roztoči, plísně, bakterie, mikroorganismy a pyly jsou zachycené právě ve speciálních vláknech FiltraSan™. Výroba vlákna probíhá bez potřeby škodlivých chemických sloučenin, vlákno proto pomáhá dezinfikovat, aniž by škodilo lidskému zdraví.
Filtrační vlákno Filtra San™
Filtrační vlákno Filtra San™

Plenu San™

PlenuSan™ je novým tlumícím a  antibakteriálním prvkem určeným do plenum boxů. I tento produkt je vyroben v kombinaci s technologií Sanitized®. Jedná se o dvouvrstvý materiál s patentovaným polyolefinovým filmem s  antibakteriální a antimykotickou složkou. Plenum box je uvnitř chráněn z každé strany dezinfekční vrstvou. Veškerý vzduch přicházející do plenum boxu se uvnitř nevyhnutelně dostane do kontaktu s touto vrstvou, čímž je dosaženo antibakteriálního efektu. Filmy do plenum boxů jsou vyráběné ve všech rozměrech jak v izolované, tak i holé verzi.

Zdroj: www.bruncliksro.cz
Plenu San™
Plenu San™
BRUNCLÍK & spol s.r.o. Poslat poptávku