Jak si postavit nový komín, aby opravdu správně fungoval

Jak si postavit nový komín, aby opravdu správně fungoval

Stavba komína, to je dnes především výběr komínového systému a poté přesné dodržení výrobcem doporučeného postupu výstavby. Na prvním místě je kromě správného provedení komína druh připojeného spotřebiče (typ a světlá šířka vložek), podle kterého vybíráme typ komínového systému, výška komínového tělesa, účinná výška komínového tělesa a potřebná výška komínového tělesa nad rovinou střechy.

Fasádní komíny domům sluší

Fasádní komíny domům sluší

Není divu, že si fasádní komíny rychle získaly oblibu. Sestavují se jednoduše jako stavebnice, minimalizují stavební zásahy do budovy a fasádám prostě sluší.

Vybíráme komín podle spotřebiče

Vybíráme komín podle spotřebiče

Jaký komín se hodí pro jaký spotřebič? Klíčový je pro účinné spalování paliva tah komína a ten je ovlivněn jeho typem a provedením.

Je čas na investici do nové komínové vložky

Je čas na investici do nové komínové vložky

Komín, který špatně táhne nebo neodpovídá předpisům, bude zřejmě třeba vyvložkovat, pokud nechceme stavět komín nový. Stejně tak při přechodu na jiný druh paliva a tedy výměně kotle, nebo pokud cítíme v bytě zápach spalin. Končí topná sezóna a právě nyní je kromě nezbytné pravidelné údržby a revize vhodná doba i na nové vyvložkování komína.

Vytápějte svůj dům peletkami

Vytápějte svůj dům peletkami

Rozhodujete se o výměně starého a neekologického kotle za nový, určený k vytápění obnovitelných zdrojů energie? Využijte možnost získání dotace z programu Zelená úsporám. Představujeme vám dnes tolik skloňované peletky a kotle na peletky, druhy peletek, jejich výhřevnost, výhody i možná rizika vytápění biomasou.

Co přináší konec topné sezóny?

Co přináší konec topné sezóny?

Povinnost pravidelných revizí a čištění komínů bychom neměli zanedbávat. Jaké závady můžeme zjistit při kontrole na konci topné sezóny a jak je řešit?

Jak vybírat komínovou vložku?

Jak vybírat komínovou vložku?

Jestliže komín neodpovídá předpisům, netáhne, nebo pokud přecházíme na jiný druh paliva, pak nás čeká vyvložkování komína novou komínovou vložkou. Dalšími důvody k vyvložkování může být problém se zápachem spalin v místnosti nebo prostě potřeba vyměnit zastaralou původní vložku. Pojďme se podívat na zajímavosti ohledně komínových vložek, na informace, které by nás měly zajímat. Jaké materiály použít a které již byly nebo v nejbližší době budou překonány? Který materiál má budoucnost a proč?