Chcete rychle uspořit za vytápění? Až 40 % úspor vám přinese výměna oken!

Chcete rychle uspořit za vytápění? Až 40 % úspor vám přinese výměna oken!

Na nová okna navíc  můžete získat od státu dotaci. Když společně s výměnou oken zateplíte i střechu nebo fasádu, můžete o příspěvek žádat v dotačním programu Nová zelená úsporám. Nově je spuštěn i program Nová zelená úsporám Light, který je zaměřen na podporu lidí v důchodovém věku a lidi pobírající příspěvek na bydlení. Ten navíc kromě výměny oken nevyžaduje realizaci žádných dalších opatření (zateplení). Na výměnu oken lze  v rámci NZU Light získat až 150 tisíc korun a není vyžadována žádná spoluúčast.

Posuvné dveře na terasu – který typ se kam hodí?

Posuvné dveře na terasu – který typ se kam hodí?

Pokud stavíte nebo rekonstruujete dům se zahradou, určitě se těšíte, až budete moct vyjít ráno se šálkem kávy a večer se sklenkou vína z kuchyně, ložnice nebo obýváku přímo na terasu. Moderním a praktickým způsobem, jak propojit interiér s exteriérem, jsou posuvné dveře, tzv. portály. A i když chápeme, že při pohledu na ceník portálů vám představa moderního a pohodlného přístupu na balkon nebo terasu trošku zešedne, důvodem proč nad posuvnými dveřmi přemýšlet, rozhodně není jen design.

Jak utěsňovat okna – krok za krokem

Jak utěsňovat okna – krok za krokem

Dodržování základních pravidel a postupům je základ úspěšné montáže oken – možná to zní fádně, ale pravdou je, že ne každá firma by za provedení montáže mohla dát ruku do ohně. Dobře utěsněné okno nám totiž velikou měrou sníží nebezpečí kondenzace, vlhkosti a následných nekonečných problémů s nepříjemnými plísněmi. V prvním díle jsme se zabývali upevnění oken, dnes se podíváme na stejně důležité téma – na jejich utěsnění: Jak postupovat krok za krokem? Na co dávat pozor? Jaké tepelně izolační materiály a prvky využít? A jak?

Jak na instalaci oken

Jak na instalaci oken

Investovat do prvotřídních výrobků v oblasti oken se jistě vyplatí, ale to není všechno. I sebedokonalejší dřevěná, hliníková či vícekomorová plastová okna mohou těsnit stejně špatně jako dřevěná okna z období první republiky. Proč? Důvodem je nesprávný postup při instalaci oken. Proto se pojďme podívat jaké podmínky musí správná montáž okna splňovat. Také se podíváme na praktický návod instalace oken - krok za krokem.