Víte o kování a klikách opravdu všechno?

Víte o kování a klikách opravdu všechno?

Napadlo by vás, že i kování pro okna a dveře může být při vysoké kvalitě recyklovatelé? A co mechanismus okenních klik, který znemožní neoprávněné posunutí a vůbec jakoukoli manipulaci okenním kováním zvenčí, aniž by to jakkoli ovlivnilo normální ovládání

Otázky a omyly o plastových oknech

Otázky a omyly o plastových oknech

Chcete znát 10 důvodů, proč si vybrat zrovna plastová okna OTHERM? Navíc jsme vám přidali několik nejčastějších otázek a omylů o plastových oknech. Koho by přece nezajímalo, v čem se může mýlit? Myslíte si například, že plastová okna příliš těsní, nedýchají a budou se vám v bytě tvořit plísně? Slyšeli jste, že se plastová okna kroutí? Že se vyrábějí krátkou dobu a vůbec se neví, co to udělá za 20 let? Rádi vám na tyto mýty odpovíme.

Nadčasová hliníková okna

Nadčasová hliníková okna

Hliník je materiálem, který ve stavebnictví patří k materiálům špičkové kvality, s dlouhou životností, stálou barevností a minimální potřebou údržby. Co nám tento materiál nabídne v oblasti oken? Vždyť výměna oken je u mnoha domů i bytů stále aktuální otázkou. Navíc se sortiment kvalitních oken stále rozšiřuje – jak v oblasti skel, tak v oblasti rámů, profilů a povrchových úprav. Barevné okenní rámy nejsou překážkou a s jejich celkovou údržbu si nemusíme lámat hlavu.

Potřebujete nová okna či dveře?

Potřebujete nová okna či dveře?

Český trh s otvorovými výplněmi (okna, dveře) prošel v posledních deseti letech bouřlivým vývojem. Jednoznačně největší rozmach pak zaznamenal trh s plastovými okny. Během této doby ovšem mnoho výrobců i prodejců v konkurenčím boji neobstálo a zaniklo, případně je zánik v nejbližší době čeká. Podle čeho tedy vybírat výrobce, u kterého máte jistotu, že vyrábí jen kvalitní výrobky a neskončí už brzy v konkurzu? Existují dvě základní pravidla.