Panasonic představil stylové a vysoce funkční řešení v podobě nové podlahové konzole G1 pro VRF klimatizace. Lehká a kompaktní jednotka je určena do komerčních prostor typu kancelářských budov a její tenký profil umožňuje různé varianty montáže. Navíc údržba konzole je mimořádně jednoduchá a nevyžaduje přítomnost specializované firmy. 

Pro zákazníky jsou k dispozici tři různé možnosti montáže – zcela viditelně na podlaze nebo na stěně, polozapuštěně v mírném výklenku nebo skrytá přímo ve stěně. Konzola G1 je vybavena funkcí dvojitého směrování proudění vzduchu, která udržuje homogenní teplotu v celé místností. V režimu chlazení je vzduch automaticky směrován vzhůru, zatímco v režimu topení je vzduch pro zajištění maximálního komfortu veden mírně dolů. Jednotky také disponují samočisticí funkci, která se automaticky zapíná podle zvoleného nastavení pomocí dálkového ovladače.

Konzola G1 je – stejně jako celá komerční řada Panasonic – kompatibilní s novým Panasonic WLAN adaptérem. Ten umožňuje bezdrátové ovládání prostřednictvím aplikace Comfort Cloud z chytrého telefonu nebo tabletu kompatibilního se systémem iOS nebo Android. Přináší snadné ovládání pro správce budov, kterým umožňuje sledovat až 200 jednotek i kdykoliv a odkudkoli nastavit teplotu. Uživatelé mohou nastavit funkce jako je týdenní plánování, směr proudění vzduchu a zapnutí/vypnutí napájení. Mohou dokonce přednastavit klima celého prostoru, což pomáhá šetřit náklady a řídit spotřebu energie.

Podlahová konzola Panasonic G1
Podlahová konzola Panasonic G1

Konzola získala prestižní ocenění iF Design Award. Porotci soutěže ocenili její minimalistický design a rozsáhlé možnosti umístění v interiéru díky tenkému profilu s hloubkou pouhých 207 mm. Líbila se rovněž nenáročnost údržby, která nevyžaduje přítomnost specializované servisní firmy. Majitelé totiž mohou jednoduše vyjmout vzduchové filtry, omýt je vodou a vložit zpět do jednotky.

Konzola G1 je k dispozici v pěti výkonnostních provedeních: 2,2k W (S-22MG1E5A), 2,8 kW (S-28MG1E5A), 3,6 kW (S-36MG1E5A), 4,5 kW (S-45MG1E5A) a 5,6 kW (S-56MG1E5A).

Pro další informace navštivte www.aircon.panasonic.eu.

Panasonic Marketing Europe GmbH Poslat poptávku