Vzpomenout si na zimní mrazy se vyplatí i v červenci

Vzpomenout si na zimní mrazy se vyplatí i v červenci

Přišlo léto a po dlouhé zimě se nám již nechce myslet na mrazivé počasí, kdy jsme doma museli neustále přikládat do kotle, abychom vytvořili útulný domov. České domácnosti letos vydaly horentní sumy za topení a meteorologové hrozí, že příštích několik desetiletí to nebude jiné. Ceny energií navíc neustále stoupají a ČEZ se svými cenami snaží přiblížit standardu v západních zemích Evropské unie.
Právě proto bychom se za zimou měli ještě jednou ohlédnout a popřemýšlet, jak příští rok ušetřit, aniž bychom domov proměnili v mrazivou jeskyni s vnitřní teplotou 15°C.

Barevná kouzla doma

Barevná kouzla doma

Barvy jsou trvalou součástí našeho života a ovlivňují lidské prožívání a náladu. Stačí si uvědomit, jak na nás působí probuzení do deštivého dne, kdy je vše zahaleno do šedivého oparu, a naopak slunečný den s modrou oblohou. Psychologie barev, neboli jak barvy působí na vnímání člověka a jeho nálady, využívají velké firmy na celém světě. Síť občerstvení Mc Donald´s ladí své restaurace do žlutočervena, neboť právě žlutá a červená barva příznivě ovlivňují naši chuť k jídlu.