Střecha musí vašemu domu sedět!

Střecha musí vašemu domu sedět!

Stavíte nový dům a rozhodujete se, jakou střechu budete mít a jakou na ni položíte krytinu? Rekonstruujete starší dům, nebo budujete podkrovní bydlení? Víme, že výběr pro vás nebude jednoduchý. Rozhodujete se totiž až na sto let dopředu.

Půvab života pod střechami

Půvab života pod střechami

Krovy, dobré krovy, jsou zárukou kvalitní střechy. Představují dřevěnou nosnou konstrukci, která je schopná unést střešní krytinu i zatížení způsobené větrem či sněhem. Ještě nedávno se ale většina starého až historického považovala za něco bezcenného a bezhlavě se nahrazovala kvalitnějším, hlavně modernějším. Ne vždy lze tvrdit, že šlo o rozumnou úvahu a řešení. Díky této filozofii byly často způsobené nenahraditelné škody. Především historické krovy je třeba chránit, protože jsou důkazem myšlení své doby, svědčí o vysoké úrovni konstrukce i intuitivním smyslu pro statiku.

Aby vám nepršelo do bot

Aby vám nepršelo do bot

Ten, kdo staví, jistě ví, že postavit dům není až tak snadné, a proto každý stavitel pospíchá, aby už už měl dům co nejdříve pod střechou. Střecha je totiž ozdobou každého domu, ale zároveň i garantem, že budeme bydlet v suchu. Proto jsme pro vás, kteří stavíte či opravujete šikmou střechu nebo se chystáte obydlet podkroví, dnes připravili několik dobrých rad.