Co je dřevo a co řezivo?

Co je dřevo a co řezivo?

Znáte složení dřeva? Víte, jaký je rozdíl mezi dřevem tvrdým a měkkým? Jak se zásadně liší dřevo listnatých a jehličnatých stromů? Která stavební řeziva známe a jaké jsou jejich rozměry? Přibližme si tak známý a tradiční materiál, jakým je dřevo, trochu blíž.

Kdy pro dřevo na pilu? Nyní!

Kdy pro dřevo na pilu? Nyní!

Kdy je nejlepší doba nechat si nařezat dřevo? A o kolik můžeme právě v tomto období oproti jiným ušetřit? Zakoupené dřevo je potom třeba i správně skladovat a dřevěné povrchy po použití ošetřovat ochrannými nátěry.

Kam pro dobře zpracované dřevo?

Kam pro dobře zpracované dřevo?

Dřevo je celoročně žádaný materiál s mnoha kvalitními vlastnostmi. O dobré dřevo není v našich podmínkách nouze. Jde ale také o to, umět jej dobře zpracovat.

Impregnace řeziva ochrání váš dům

Impregnace řeziva ochrání váš dům

Přípravky pro impregnaci řeziva jsou v současnosti k dostání v různých variantách a poradí si prakticky s jakýmkoliv problémem. Dnes se zaměříme na zásady impregnace, abychom se v dostupných možnostech lépe orientovali. Podíváme se na časté chyby nebo mylné domněnky. Impregnace dřeva je preventivní ochranné opatření, ale i tato prevence má smysl jen tehdy, jsou-li zachována určitá pravidla a postupy.