Jak renovovat dřevěnou podlahu

Jak renovovat dřevěnou podlahu

Co se starou dřevěnou podlahou? Pokud je to ještě možné a rozhodnete se pro její renovaci, opět získá svou původní krásu. Poradíme vám, jak na to v 8 krocích.

Lakovanou a nebo olejovanou podlahu?

Lakovanou a nebo olejovanou podlahu?

Při správné péči vydrží dřevěné podlahy po generace, ovšem je nejprve třeba ošetřit po položení podlahovin jejich povrch. Co použít – olej a nebo lak?

V čem se liší dřevěné podlahy?

V čem se liší dřevěné podlahy?

Dřevěné podlahy jsou evergreenem v našich interiérech. Jaké druhy rozlišujeme a jaká jsou jejich specifika a výhody? Konkrétně se zaměříme především na dřevěné plovoucí podlahy (zejména vrstvené) a dřevěné podlahy masivní.

Jaký zvolit povrch pro dřevěné podlahy?

Jaký zvolit povrch pro dřevěné podlahy?

Rozhodujete se pro ideální povrch své nové dřevěné podlahy? V zásadě se lze rozhodnout mezi olejem a lakem. Obě varianty mají své konkrétní výhody a nevýhody, víceméně jsou obě běžné a záleží jen na konkrétních požadavcích klienta.

Jak pečovat o podlahy?

Jak pečovat o podlahy?

Podlahovou krytinu nejen položíme, ale musíme se o ni dostatečně starat. Stejné pravidlo platí i pro koberce. Pravidla údržby se liší podle použitých materiálů. Jinak se staráme o podlahu Z PVC, dřeva, či o koberec.

Renesance PVC podlah

Renesance PVC podlah

Snad každý z nás by mezi přednosti podlah PVC vyjmenoval snadnou údržbu, velkou odolnost a hlavně cenovou dostupnost. Tyto faktory se staly nejčastější příčinou nákupu PVC podlah, nicméně atraktivita nabízených mdlých šedozelených barev známých z jídelen, škol a nemocnic vytvořila určité estetické předsudky. I tento materiál nám může nabídnout pestré, elegantní a kombinovatelé vzory v různých barvách, odstínech a provedení. Například motivy inspirované přírodou – od dřeva, vzhledu korku, přes mramory až ke vzhledu dlažby.