Specifika stěrkové tepelné izolace TK-Therm

Specifika stěrkové tepelné izolace TK-Therm

V úspoře za vytápění vykazuje podobné výsledky jako polystyren nebo minerální vata, minimalizuje však pohlcování tepla zdivem a kondenzaci vodních par svou aplikací v interiéru.

Proč a jak zateplit váš dům?

Proč a jak zateplit váš dům?

Zateplení domu je možné řešit několika způsoby. Až na výjimky (např. památkové budovy) se používá zateplení vnější. Zde pak musí stavitelé volit mezi zateplením kontaktním či bezkontaktním. Každý systém má své pro a proti a hodí se do jiných podmínek.

Jak a proč zateplit svůj dům?

Jak a proč zateplit svůj dům?

Uvažujete o zateplení svého domu? V našem dvoudílném článku vám blíže představíme přesvědčivé důvody hovořící pro zateplení, různé možnosti jeho provedení či možnost získat dotaci od státu z programu Zelená úsporám.

Výhody zateplovacích systémů TERRANOVA

Výhody zateplovacích systémů TERRANOVA

Chcete maximálně uspořit své náklady za vytápění, přitom za užití levných a zároveň kvalitních materiálů? Řešením vašich úspor jsou zateplovací systémy TERRANOVA.

Vyzkoušejte zateplovací systémy BASF

Vyzkoušejte zateplovací systémy BASF

Maximalizace úspora nákladů, běžně vydávaných za spotřebu energií, je dnes zásadní. Přitom začíná nová stavební sezóna a pokud se tedy chcete včas připravit na příští podzim a zimu, je ta pravá doba, kdy začít.

Fasádní barvy dům zkrášlí a ochrání

Fasádní barvy dům zkrášlí a ochrání

Fasády jsou jedním z nejzatěžovanějších materiálů celé stavby. Po celý rok musí čelit intenzivnímu působení počasí a přitom plní nezastupitelnou funkci estetickou. A co nás na fasádě zaujme nejvíc? BARVY.

Zateplení domu nese řadu výhod

Zateplení domu nese řadu výhod

V současné době pociťuje nárůst cen energií každý z nás. Zatížení našich peněženek poroste aritmetickou řadou. Co s tím, je nějaké řešení? Jedním z možných řešení úspor nákladů za vytápění je fasádní zateplovací systém.

Zateplování a izolace vedou

Zateplování a izolace vedou

Zdravý a pohodlný život je možný pouze v prostorách, které mají správné teplotní a vlhkostní podmínky. Při tepelné izolaci budovy je třeba kromě velkých ochlazovaných povrchů (podlahy, stěny, střechy) věnovat pozornost také tepelným mostům, jako jsou římsy, výklenky radiátorů, okenní parapety, atiky, styky zdí. Zanedbání izolace tepelných mostů má za následek nejen velké tepelné ztráty, ale také kondenzace vodních par, růst plísní a tvorbu prasklin. Při výběru materiálu bereme v potazu zejména technické vlastnosti výrobku – tepelný odpor, prostupnost vodních par, protipožární vlastnosti, objemovou hmotnost a také cenu.

Než si dům oblékne nový kabát

Než si dům oblékne nový kabát

Šaty dělají člověka – praví jedno staré přísloví. Dnes by se dalo poopravit a význam přenést na výraz – šaty dělají nejen člověka. I fasáda cosi vypovídá o charakteru nejen domu, ale i jeho majiteli.
Fasáda by měla být pýchou domu. Přestože dům může být v absolutním pořádku, ze zanedbanou fasádou působí často nevábně. Ovšem krása není všechno, a tak by tento “nový oblek domu“ měl nejen dobře vypadat, ale zároveň by měl plnit svou hlavní roli – chránit nosnou konstrukci před povětrnostními vlivy.