Pronájem lešení vám ušetří Zobrazit fotky zobrazit 7 fotek

Lešení nemusí být třeba jen při zateplování a realizacích fasád vyšších budov, je mnohdy nezbytné i při rekonstrukcích rodinných domů, ale i při výstavbě domů nových. Stavební firmy, které využívají lešení neustále, je většinou i vlastní, v opačném případě je ale levnější pronájem lešení. Součástí pronájmu lešení může být navíc i zaměření stavby, podrobná a přesná kalkulace a kompletní servis: doprava lešení na místo a odborná montáž, demontáž a odvoz lešení. Pronajmout si přitom můžeme nejen celé sestavy lešení, ale také jen některé komponenty. Využít můžeme systémové (rámové) lešení, tradiční lešení trubkové, snadno přemístitelné hliníkové věže, ale také složité konstrukce lešení pro opravy historických památek, kostelů a věží a lešení pojízdné.

Pronájem lešení využívá mnoho menších zákazníků a často i menší stavební firmy. Profesionální montáž lešení je rychlá a bezpečná, problém nepředstavuje ani komplikovaný terén, skalnaté podloží, nebo neobvyklé tvary rekonstruovaných budov a jiných objektů rozmanitých tvarů.

Lešení se využívá při stavbách nových domů, rekonstrukcích, realizacích fasád a zateplování budov a při dalších stavebních pracích – například při opravách kostelů, věží a jiných historicky cenných objektů. Lešení, které si můžete v ČR koupit či pronajmout, je vyráběno z oceli či hliníku a je doplněno dřevěnými podlážkami, po kterých řemeslníci chodí. Lešení má různé rozměry a hlavně také rozdílné využití pro konkrétní stavby. Na českém trhu je nejpoužívanější lešení trubkové, rámové dílcové a hliníkové věže.

Půjčovnu lešení využijeme, jestliže potřebujeme lešení pouze jednorázově. I pokud použijeme lešení jednou za několik měsíců či let, stále se většinou vyplatí jeho půjčení. Bude-li ale lešení používáno velmi často, bude vhodnější investovat do něj. Samozřejmostí je koupě lešení třeba pro firmy, které se zabývají zateplováním plášťů budov. Jinak se ale i firmám vyplatí půjčování lešení.
Rámové lešení
Rámové lešení
Rámové lešení
Rámové lešení
Rámové lešení
Rámové lešení
Rámové lešení
Rámové lešení

Trubkové lešení

Trubkové lešení je vhodné pro hrubé stavební práce a úpravy. Je typické větší pracovní plochou o šířce až 1.55 m a využijeme je třeba při vyzdívání a omítání. Svou flexibilitou je vhodné pro zakládání na terénech značných výškových rozdílů a při pracích na náročných a atypických stavbách (kostely, zámky, rondely, mosty). Ovšem trubkové lešení zabírá poměrně dost místa, proto není vhodné pro všechny budovy. Zábor může být až 2 metry na šířku okolo stavby a to je mnohdy problém například ve městech, ale i jinde. 
Trubkové lešení sice obsahuje pouze několik stavebních prvků, ale jeho montáž i demontáž je poměrně časově a tedy i finančně náročná. Pokud není trubkové lešení vyloženě nutné, bývá nahrazováno právě rámovým. Postavíme i rozebereme je mnohem rychleji a zabere mnohem méně místa.

Rámové fasádní lešení

Rámové fasádní lešení je dnes nejpoužívanější. Používá se při opravách fasád, zateplování obvodových plášťů budov, výměnách střech a oken, při montážích fotovoltaických a solárně termických panelů, ale i při novostavbách. Rámovému lešení též říkáme systémové, protože nabízí systémové řešení. Výběr délek jednotlivých polí je od 0,72 m do 4,14 m a šířek od 0,65 m do 0,85 m. Díky malým šířkám si vystačíme s menším záborem plochy kolem budov - stačí zábor maximálně 1 metr na šířku. Rámové lešení je vhodné díky různým délkám polí i pro půdorysně velice členité budovy. Montáž rámového lešení je oproti trubkovému cca 2 krát rychlejší. Rámová lešení poskytnou variabilitu pracovní výšky, komfort, i vysokou bezpečnost. Rámová lešení řadíme k nejrychleji postavitelným systémům pro velké plochy, skládá se jen z několika málo součástek, jejichž použití je rychlé.
Rámové lešení
Rámové lešení

Hliníkové věže

Hliníkové věže jsou určené především pro lokální opravy, kdy není třeba opatřit lešením celou obvodovou stěnu budovy. Využijeme je například při opravách fasád a říms, při čištění a montážích okapů či parapetů. I v případě hliníkových věžích je montáž velice rychlá (od cca 10 min v závislosti na výšce věže) a navíc ji snadno zvládne každý, kdo je alespoň trochu manuálně zručný. Jednotlivé díly jsou přitom velmi lehké. Hliníkové věže ale můžeme použít pouze na rovném či téměř rovném a zpevněném podkladu, kde nejsou žádné překážky (třeba sjezd do garáže či schodiště). A překážky nesmí být ani výš - třeba stříška nad vchodem.

Pronájem hliníkových věží má smysl jen na velmi krátkou dobu, jinak je výhodnější toto lešení koupit a nebo si pronajmout lešení rámové.
Rámové lešení a hliníková věž
Rámové lešení a hliníková věž