Přírodní okrasná a koupací jezírka osvěží

Přírodní okrasná a koupací jezírka osvěží

Neváhejte pořídit si na zahradu jezírko pro radost sobě a vítaným vodním živočichům, nebo dokonce jezírko, jehož jedna část dokáže nahradit bazén - ovšem bez chlóru či jiných chemikálií.

Exotické rostliny pro terasy a balkony

Exotické rostliny pro terasy a balkony

Vůně exotických dálek a moře nás každoročně láká vytáhnut paty ze svých domovů. Pokud však toužíte být obklopeni exotikou na své zahradě či terase od jara do podzimu, nechte se inspirovat rostlinami, které svou vůní a barvou květů navodí atmosféru jihu.

Jak pěstovat mrazuvzdorné juky a agáve?

Jak pěstovat mrazuvzdorné juky a agáve?

Nastal čas dozvědět se něco o exotických rostlinách, které můžeme pěstovat na zahradě celoročně. Každá rostlina prospívá jinak, některým se v zahradě daří a tytéž druhy mohou mít v jiné zahradě potíže. Záleží nejenom na zimní ochraně, ale také na složení substrátu a klimatických podmínkách. Poradíme vám, jak pěstovat juky, banánovníky a agáve.

Pohodlně se posaďte v zahradě

Pohodlně se posaďte v zahradě

Každý si určitě rád dopřeje chvilku pro sebe, kdy hodí všechny starosti za hlavu a jen relaxuje. Skvělým prostředím na odpočinek i posezení s přáteli je zahrada. Terasa, zahradní altánek nebo trávník jsou místa, na kterých si můžete vytvořit příjemný koutek k posezení. Mírné světlo a hlavně vhodný a pohodlný zahradní nábytek umocní pohodovou atmosféru. Jak správně vybrat zahradní nábytek?

Jak posekat zahradu bez námahy?

Jak posekat zahradu bez námahy?

Sečení trávy nebývá příliš velká zábava. Výsledkem úmorné práce se sekačkou na trávu je sice pěkný pažit, ale také bolavé ruce a záda.
Teď to můžete změnit. Pořiďte si inteligentní sekačku, která pracuje zcela sama. Dostala jméno Automower a na trh jí uvedla společnost Electrolux. Jde o automatickou sekačku, která vás zbaví těžké dřiny. Stačí ji nabít a vytyčit hranice. Pak už je jen radost pohledět na skvěle posečený trávník!

Nezničte cizí majetek kácením stromů!

Nezničte cizí majetek kácením stromů!

Každý strom má svou životnost. Ať už z hlediska stáří, onemocnění nebo z důvodu přírodního či mechanického poškození. Jsou ale i případy, kdy lidé chtějí strom odstranit z jiných důvodů. Ať už je to kvůli velikosti stromu nebo z obavy o svůj nebo cizí majetek.
Stromy a ostatní nežádoucí dřeviny je nutné kácet v době vegetačního klidu (tedy v zimě). A právě nyní je vhodná doba začít se tímto problémem zabývat.

Poslední čas pro zahradu

Poslední čas pro zahradu

Nejprve ostříháme keře a odstraníme odkvetlé části rostlin. Pokud nemáte žádné zkušenosti se stříháním keřů a stromů, obraťte se na odbornou pomoc. Není jednoduché ostříhat keře správně. V případě, že je ostříháte jinak, může se vám stát, že v tomto roce už nepokvetou. Naopak zkušení zahradníci dovedou ostříhat keře tak, že pokvetou více a výrazněji.