Kde všude použijeme sádrokarton?

Kde všude použijeme sádrokarton?

Velkou výhodou sádrokartonu je rychlá a čistá výstavba (montáž probíhá suchou cestou). Zajímá vás, jaké druhy sádrokartonových desek známe a kam se které z nich hodí?

Každá deska má své místo

Každá deska má své místo

Srovnejme si vhodné využití jednotlivých typů sádrokartonových desek, od těch nejtenčích a nejzákladnějších, až po robustní masivní stavební desky.

Odlehčete staršímu domu

Odlehčete staršímu domu

Budujete podkroví, měníte staré umakartové bytové jádro, chcete rychle rozdělit prostor interiéru? Odlehčete svému domu sádrokartonem!

Nové bytové jádro? Nebojte se sádrokartonu!

Nové bytové jádro? Nebojte se sádrokartonu!

Pokud plánujete přestavbu koupelny či starého umakartového bytového jádra, určitě se nebojte sádrokartonu. Je pouze nutné koupit desky té správné barvy, tedy zelené. Oproti základním bílým si sice připlatíte, získáte však jistotu, že vaše přestavba bude trvalého charakteru. Když sádrokarton a koupelny, okolí bazénů, kuchyně či wc, pak jedině zelená.

Jaké známe druhy sádrokartonů?

Jaké známe druhy sádrokartonů?

Sádrokarton se stal oblíbenou a univerzální variantou pro řešení prakticky jakékoli dispozice interiéru. Jak správně vybrat sádrokarton? Přinášíme vám některé praktické rady, tipy a doporučení ...

Jak opravovat sádrokartony?

Jak opravovat sádrokartony?

Sádrokarton je již po dlouhou dobu oblíbeným stavebním materiálem pro předsazené stěny, stropní podhledy, suché podlahy, při půdních vestavbách, používá se též k oddělování interiérů pomocí příček a dělících stěn. Při nesprávném použití materiálů při výstavbě a při montáži však později mohou vzniknout trhliny. V čem je problém?

Sádrokartony jednoznačně vedou

Sádrokartony jednoznačně vedou

V poslední době jsme si zvykli plně využívat dostupné prostory k rekonstrukci .V centrech měst je stále nedostatek stavebních pozemků, a proto jsou plně využívány i podkrovní prostory.
Způsoby, jak vystavět obytný prostor v těchto místech je v podstatě dvojí: tradiční způsob pomocí písku, cementu, cihel anebo využitím sádrokartonu.

Sádrokarton na podlaze?

Sádrokarton na podlaze?

Také řešíte, jak ještě do Vánoc zútulnit byt či dům, jak rychle a úsporně zvládnout čas i finance? Na téma úprav podkroví na obytné účely se již napsalo mnoho populárních a odborných článků a téměř všechny se shodují v tom, že jako nejvhodnější materiál se doporučuje právě sádrokarton. Jeho přednosti jsou především lehkost, elegance a čistota detailu na jedné straně a jednoduchá realizace na straně druhé.

Rekonstruovat? Víme z čeho.

Rekonstruovat? Víme z čeho.

Ceny pozemků jsou stále pro mnohé nedostupné, a proto se vyplatí spíše přistavět na „výšku“,nežli začít znova na „zelené louce.“ Jako výborný a osvědčený materiál se stal sádrokarton. Ačkoli se jeví jako moderní stavební materiál, nutno říci, že sádru znali již staří Egypťané, kteří ji používali při stavbě pyramid. Ve středověku ji využívali jako spojovací materiál, v období baroka a rokoka sloužila na různé štukatérské práce. Získávala se z přírodního sádrovce odpařením vody. Koncem 19. století v USA vydali první patent na předchůdkyni sádrokartonové desky. Postupným vývojem sádrokarton získal podobu, jakou známe dodnes.

Proč zvolit sádrokarton?

Proč zvolit sádrokarton?

Dnes je sádrokartonová deska vyráběna ze štukové sádry a přídavných látek do sádrových zrnek a z vysoce kvalitního kartonu. Je rychlým a snadným řešením dělení jakéhokoliv prostoru v místnosti. Velkým plusem je snadná manipulace a čistá práce, neboť se jedná o suchý proces.
Pomocí vhodné izolace můžeme dosáhnout zlepšení tepelných a hlukových vlastností. Poslední (a v současné době značně významnou) výhodou je ohleduplnost k životnímu prostředí.