Kalené versus obyčejné sklo. Jaký je v nich rozdíl?

Kalené versus obyčejné sklo. Jaký je v nich rozdíl?

Rozdíl mezi tvrzeným (neboli kaleným) a klasickým sklem cítíme instinktivně už z jejich názvů. Jak se ale tyto dva druhy skla od sebe liší při užití v interiéru a kam se hodí která varianta? Na to se podíváme v dnešním článku.

Zrcadla dotvářejí design interiéru

Zrcadla dotvářejí design interiéru

Zrcadlo není jen symbolickým objektem, nastaveným naší osobnosti, aby pochopila, poznala a dospěla. Zrcadlo je naprosto konkrétní předmět, v němž se zrcadlíme abez kterého by se nejen mnohé ženy, ale i muži neobešli. Koneckonců - i malé děti poprvé poznávají svou podobu prostřednictvím zrcadla.

Okouzluje vás průzračnost skla?

Okouzluje vás průzračnost skla?

Sklo disponuje úžasnými vlastnostmi, které získává díky speciálním technologiím při zpracování. Snad každý z nás má doma alespoň jeden předmět nebo kus nábytku s tímto elegantním materiálem. Schopnost skla odlehčit prostor se však nevyužívá pouze v interiérech. Mnoho komerčních budov na nás působí jako exkluzivní architektonický skvost právě díky proskleným částem nebo dokonce prosklení celé stěny. Kontrast pevnosti a křehkosti je dodnes výzvou mnoha minulých i současných projektantů i architektů a zároveň zkouškou zručnosti sklářů.