Stále váháte s výběrem nejvhodnějšího bazénu? Zobrazit fotky zobrazit 3 fotky

Chystáte se letos už konečně koupat ve vlastním bazénu a vyhnout se tak veřejným koupalištím praskajícím ve švech? Pokud ano, teď je ten nejvhodnější čas pro výběr a koupi toho správného rodinného bazénu. Zamyslete se nejen nad typem, ale i nad tím, co od bazénu vlastně očekáváte. Bazén je dlouhodobá investice, proto je důležité jeho výběr neuspěchat. Nikdo z nás si přeci nechce pořizovat bazén pouze na přechodné období.

Pokud toužíte po bazénu, který bude k dispozici po mnoho sezón a budete si v něm možno užívat vodních radovánek po delší dobu, zvolte bazény zapuštěné. Důležité je zamyslet se nad tím, kde bude bazén umístěn a kdo ho bude užívat. Existuje mnoho druhů bazénů, nejoblíbenějšími typy jsou hranaté bazény z polypropylenu.

Skimmerové bazény jsou zpravidla zcela zapuštěny do země. Jejich životnost je v řádech desítek let a náklady na údržbu či případné opravy jsou minimální. Velkou výhodou zapuštěných skimmerových bazénů je dostatečné množství doplňujících produktů. Díky těm se může bazén proměnit z relaxační zóny na mnohofunkční sportoviště. Přidáním sítě tak získáte hřiště na volejbal, přidáním branky zase na vodní pólo. Velkým pomocníkem při tréninku v bazénu bude protiproud. Zabudováním protiproudu získáte téměř profesionální prostředí pro plavání a nebudete se tak muset pouze točit v kruhu.

Moderní bazén
Moderní bazén

Pokud toužíte po luxusu a krásném designu, můžete se porozhlédnout po přelivovém bazénu. Díky přelivovému žlábku je hladina až úplně u kraje bazénu, využijete tedy maximálně jeho hloubku. Společnost ALBIXON vyvinula přelivový bazén bez nutnosti budování vyrovnávacích nádrží. Výstavba a provoz tohoto bazénu nebyl nikdy snadnější.

Moderní bazén
Moderní bazén

Nepochybnou výhodou zapuštěných bazénů je i větší bezpečnost. Díky možnosti přidání bazénového zastřešení není potřeba na děti ani zvířata na zahradě neustále dohlížet. Mnohé bezpečnostní prvky totiž zabraňují jejich vstupu do vody bez vašeho vědomí. Další výhodou zastřešení je i ochrana před vniknutím nečistot, jako je prach či listí. Tepelná ztráta vody se pod zastřešením snižuje – pokud si k bazénu pořídíte i tepelné čerpadlo, jedná se o ideální kombinaci.

Nejen pro alergiky bude zajímavá varianta slané úpravy vody. Pomocí elektrolýzy je vyráběn chlór, který zajistí desinfekci bazénu. Voda je slaná asi jako lidské slzy, a tak nedráždí lidské oko ani pokožku. Díky moderním technologiím můžete solničku ovládat i na dálku. K úspoře chemických přípravků si lze pomoci i UV lampou, která dokáže zničit až 80 % bakterií, do bazénu tedy přidáte jen minimum další chemie.

Pokud se chcete letos koupat ve vlastním a stihnout hlavní sezónu, s výběrem bazénu neotálejte!