Výhody a rizika zateplení budov

Výhody a rizika zateplení budov

Plánujete zateplení svého domu a mnete si ruce, že kromě budoucích úspor energií ještě uspoříte na získané dotaci? Pozor, nejenže stát nebude v rámci programu Zelená úsporám dotovat nekvalitní a nekvalitně provedené zateplení, ale při špatné volbě můžete dokonce poškodit zdraví své a svých blízkých.

Jak si nejsnáz poradit s rekonstrukcí domu?

Jak si nejsnáz poradit s rekonstrukcí domu?

Novostavba i rekonstrukce mají mnohé společné. Musíme dbát na vzájemnou provázanost jednotlivých stavebních prvků a postupů. Na co dát pozor a jak se vyhnout možným komplikacím?

Koupelna s barvou a vůní dřeva

Koupelna s barvou a vůní dřeva

Koupelnový nábytek ze dřeva známe všichni, co si však ve své koupelně dopřát masivní podlahy z exotických dřevin a nebo dokonce sanitární předměty třeba z teaku. Dřevěná vana či sprchový kout už nejsou jen snem.

Novostavba nebo rekonstrukce?

Novostavba nebo rekonstrukce?

Rodinný dům – bydlet si ve svém podle svých představ. Tak to je možná sen většiny lidí. Uskutečnit ho je však mnohdy nejen obtížné, ale jeho realizace nás často staví před několikerá řešení. Těmi nejčastějšími jsou v podstatě dvě cesty: buď si postavit vlastní dům, nebo dům koupit a rekonstruovat. Obě varianty jsou plné nástrah a překvapení. Pokusíme se ukázat, co vás čeká, když se vydáte kteroukoliv z nich.