Proč zateplujeme domy

Proč zateplujeme domy

Hlavním motivem pro zateplení domu je především možnost dosáhnout výrazných úspor za spotřebované energie.

Ušetřete s betonovou zámkovou dlažbou

Ušetřete s betonovou zámkovou dlažbou

Betonová zámková dlažba nabízí širokou škálu tvarů, barev a možností pokládky včetně možné finanční úspory. Vyberte si podle svého vkusu a finančních možností!

Bytové jádro elegantně a chytře

Bytové jádro elegantně a chytře

Modernizace bytových jader je kromě zateplování, výměny oken a rekonstrukce izolací plochých střech nejčastější součástí regenerace panelových, ale i dalších bytových domů. Panelové bytové domy byly stavěné s předpokládanou životností 30, 40 let, dnes však mnohé zásadně přesluhují. Co všechno s rekonstrukcí bytového jádra souvisí?

Nové bytové jádro? Nebojte se sádrokartonu!

Nové bytové jádro? Nebojte se sádrokartonu!

Pokud plánujete přestavbu koupelny či starého umakartového bytového jádra, určitě se nebojte sádrokartonu. Je pouze nutné koupit desky té správné barvy, tedy zelené. Oproti základním bílým si sice připlatíte, získáte však jistotu, že vaše přestavba bude trvalého charakteru. Když sádrokarton a koupelny, okolí bazénů, kuchyně či wc, pak jedině zelená.

Jak vybudovat podkrovní byt?

Jak vybudovat podkrovní byt?

Chcete se při budování svého podkrovního bytu vyvarovat častým chybám? Přinášíme vám několik užitečných rad přímo od odborníků na slovo vzatých.

Nový plot dá pozemku výraz

Nový plot dá pozemku výraz

Plot kolem pozemku, zahrady či parcely s domem je podstatným civilizačním znakem. Je vyjádřením vlastnictví konkrétního pozemku, zdůrazňuje soukromí majitele, měl by však zároveň i podtrhnout architekturu stavby i charakter a řešení celé plochy parcely.

Co ještě nevíte o omítkách?

Co ještě nevíte o omítkách?

Omítky plní dvě základní funkce. Chrání stavební konstrukce před vnějšími i vnitřními vlivy prostředí a zároveň stavbu zkrášlují a dodávají jí osobitý výraz.
Pokud jsou v domě provedeny rozvody veškerých instalací, může se přistoupit k provedení vnitřních omítek.Ty jsou totiž konečnou povrchovou úpravou a v převážné míře jsou dále upravovány pouze nátěrem.

Pozor, soukromé hranice

Pozor, soukromé hranice

Pod pojmem hranice se nám spíše vybaví pojem v souvislosti s cestováním. Ale neméně významný je to pojem i v poměrně soukromé záležitosti jako je hranice pozemku. Od nepaměti si lidé vyhraňují své pozemky a tím tak dávají okolí najevo svá práva a své vlastnictví. Jednoduché ploty se objevily už u prvních trvalejších lidských obydlí. Člověk začal pěstovat obilí a také chovat domácí zvířata, a to všechno potřeboval oplotit. Materiál se volil takový, jaký byl po ruce: větve, kusy dřeva, kámen. Tato zásada plotů přetrvala staletí a je tu dodnes, jen množství materiálů k výstavbě jaksi mnohonásobně přibylo.Vzorem nápadů a tvarů oplocení by mohla být Anglie – ne nadarmo v ní vznikl první přírodní park vůbec.