Přírodě blízké způsoby čištění odpadních vod

Přírodě blízké způsoby čištění odpadních vod

Voda je jednou ze základních součástí životního prostředí a život na naší planetě bez ní by nebyl možný. Je už na čase, abychom si jí začali vážit. Vodu používáme denně a ve velkém množství, a proto bychom ji měli přírodě vrátit do jejího přirozeného oběhu v co nejlepší kvalitě.
Díky novým technologiím se odpadní voda dá čistit decentralizovaným způsobem, co nejblíže ke zdroji znečištění. Kromě toho, že se ušetří náklady na kanalizaci, dá se voda opětovně využít.

Likvidace odpadních vod?

Likvidace odpadních vod?

Problémy spojené s výstavbou rodinného domu jsou nejednou noční můrou téměř každého, kdo se do tohoto zásadního životního úkolu pustil. Jedním ze svízelů je řešení kanalizace.
Problém je aktuální především na venkově, kde většinou není vybudovaná veřejná kanalizace jako ve městech. Jeden z důvodů, který zpomaluje vybudování kanalizace v menších obcích, jsou finance. Především proto jsou majitelé rodinných domů odkázáni řešit likvidaci odpadních vod vybudováním septiku nebo domácí čističky odpadních vod.

Rekonstrukce ano – či ne?

Rekonstrukce ano – či ne?

Mnoho rodin přemýšlí o koupi starého domu, protože se domnívají, že koupě nového je příliš drahá. Ale mnohdy se časem přijde na to, že ne vždy je to právě výhodná investice. Proč? Odpověď je jednoznačná, poněvadž následná rekonstrukce je nejen obtížná, ale i finančně nákladná. Proto je již v samém začátku nutno zvážit, zda se takováto koupě opravdu vyplatí.
Na druhou stranu ale řekněte, když pak vidíme dům po vydařené rekonstrukci, je to pastva pro oči a ten krásný pocit je téměř „k nezaplacení“ a nezbývá jen říci:“ Stálo to za to!“