Dotaz: Kupujeme chalupu u Náchoda. Je po částečné rekonstrukci. Rádi bychom v ní co nejdříve bydleli. Je nutná rekonstrukce podlah, dokončení jedné místnosti v přízemí a zateplení a dokončení podkrovních pokojů. Rádi bychom zhodnocení a radu odborníka, jak nejlépe právě ty podlahy, zdi a topení dokončit, abychom neudělali víc škody než užitku. Také radu, jak nejlépe a ekonomicky topit. Dělá Vaše firma takové poradenství, nebo je to závislé na realizaci od Vaší firmy? Je poradenství bezplatné, nebo jak je placeno? Předem děkuji za jakoukoli radu nebo odpověď. Prouzová

Odpověď

Naše firma se zabývá poradenstvím v oblasti úspor a využití alternativních zdrojů energie. V praxi to znamená především ve stavební oblasti – tepelné izolace, odvlhčení objektů, plísně, vytápění domů, obnovitelné zdroje, větrání apod.

Poradenství je většinou bezplatné – osobní konzultace u nás v kanceláři 1 hodina, odpověď e-mailem nebo písemná odpověď. Placené jsou například energetické výpočty budov, termovizní kamera nebo návštěva na místě stavby. Nejsme závislí na prováděcích firmách a proto je naše činnost nezávislá, snažíme se o maximální objektivitu.

Pro zhodnocení Vašeho problému s podlahami by bylo nejlépe vidět alespoň stavební dokumentaci domu, popis skladeb podlah a fotografie. Nejlepší je osobní návštěva u nás v konzultačních hodinách po telefonické domluvě tématu a termínu. Konkrétní dotaz lze poslat písemně s kopií výkresu, fota a stavebním popisem, nebo mailem. Pro radu čím topit je potřeba ze stavební dokumentace alespoň odhadnout tepelnou potřebu domu. Energetický výpočet domu (Energetický průkaz ECČB) provádíme dle zapůjčené dokumentace (projekt nebo zaměření starého stavu) za paušální platbu 750 Kč, jedná –li se o velikost cca rodinného domu.

Ing. J. Veselý, poradce, Energy Centre Č.Budějovice

Vážená paní Prouzová
děkuji za Váš dotaz.

Energy Centre České Budějovice