Dotaz: Dobrý den,po zimě mám poąkozený od techn.soli povrch betonu na "stání" pro auto. Toto mám provedeno na ploché střeąe hospodářské budovy(z důvodu niľąí úrovně terénu hosp. budovy). Rád bych pouľil na opravu betonu vyrovnávací stěrku,která by byla mrazuvzdorná a odolávala technickým solím.Poradíte,co bych měl pouľít?

Odpověď

Pro řešení dané problematiky Vám doporučuji obrátit se na technické zástupce firem, které se zabývají výrobou materiálů na sanaci podlah, betonových povrchů a podlahových samonivelačních směsí.

V současné době je na trhu poměrně velký výběr produktů. Jedná se například o mrazuvzdornou stěrku na beton Ceresit, která odolává účinkům solí. Ve Vašem případě je potřeba, aby materiál odolal i mechanickému zatížení z pojezdu vozidla. Dalšími výrobci jsou například firmy Remmers (stěrky a nátěry na beton), Avenarius (průmyslové podlahy), Sika (stavební chemie, lité podlahy apod.), nebo Schomburg (stavební chemie a výrobky pro ochranu staveb). Tyto firmy vesměs nabízejí technickou pomoc při řešení problému, která zahrnuje návrh nejvhodnější technologie sanace. Předmětem našeho energetického poradenství nejsou detaily této problematiky.

Ing. J. Veselý, poradce, Energy Centre Č.Budějovice

Dobrý den pane Řezníčku, děkuji za Váš dotaz.

Energy Centre České Budějovice