Cena

9 520 000 Kč
Cena domu na klíč bez základové desky s 12% DPH
(8 500 000,- bez DPH)
Konstrukce: Zděný
Obytných místností: 5+kk
Nadzemních podlaží: 2
Zastavěná plocha: 243,50 m²
Užitná plocha: 256,80 m²
Tvar střechy: Kombinovaná
Spotřeba energie: Téměř nulový
Počet garáží: 2

Popis rodinného domu

V programu Wienerberger e4 dům byl postaven první vzorový dům e4 v České republice. Tento zdravý cihlový rodinný dům byl postaven nedaleko Prahy, v Újezdu u Průhonic, pro rodinu Ing. Karla Vlčka. V prosinci 2020 proběhla úspěšně kolaudace a soukromému investorovi byl předán první vzorový e4 dům v České republice. Společnost Wienerberger tak završila stavbu rodinného domu z programu Wienerberger e4 dům, kterou odstartovala 12. dubna 2019.

Projekt prvního vzorového e4 domu pochází z dílny Ing. arch. Bohumila Brůži. Jako vítězný projekt jej ocenila odborná porota v rámci architektonické soutěže „e4 – cihlový dům budoucnosti“, kterou pod záštitou České komory architektů uspořádala v roce 2017 společnost Wienerberger.

Ověřené stavební materiály

První vzorový e4 dům je naprojektován dle principů e4, tj. jedná se o dům s celokeramickou obálkou z cihelného zdiva Porotherm, pálené střešní krytiny Tondach včetně systému izolace iRoof. Konstrukčně je využito systému jednovrstvého obvodového zdiva. Dům je postaven dle standardů domu s téměř nulovou spotřebou energie (NZEB). Obálku domu doplňují okna VEKRA a střešní okna VELUX. Dále jsou v domě výrobky inteligentní domácnosti od ABB, kotvící technika fisher international, izolace a sádrokartony ISOVER Saint-Gobain a vnitřní omítkový systém Baumit. Dům je osazen komínovým systémem značky SCHIEDEL a potrubím PIPELIFE, Designovým i funkčním prvkem jsou pak fasádní pásky Terca a velkoformátová dlažba Semmelrock. Koupelny domu byly osazeny výrobky z portfolia společnosti SIKO.

Dispozice vzorového e4 domu

Dům e4 je navržen pro 4 až 5 člennou rodinu s dispozicí 5+kk o celkové užitné ploše 257 m2. V přízemí se nachází společenská část domu s obývacím pokojem a kuchyní s vazbou na prostornou terasu, pak pokoj pro hosty a další zázemí domu, jako je dvougaráž a úložné prostory. Do podkroví je situována klidová část domu se dvěma dětskými pokoji, koupelnou s východem na terasu a ložnicí s vlastní šatnou a koupelnou.

Interiér domu

Kuchyň se sestává ze dvou částí – ostrůvku a klasické linky. Zajímavostí v obou případech je, že pracovní plocha je tvořena skutečným žulovým kamenem s exotickým názvem Taj Mahal. Unikátní jsou kamenické spoje u dvou desek pracovní plochy – jsou natolik dokonalé, že i cvičené oko kuchynáře spoj nepozná. V kuchyni nechybí moderní vestavné spotřebiče, dále osvětlení, které klade důraz na moderní požadavky z pohledu designu a funkčnosti a inteligentní elektroinstalace od partnera ABB.

V obývací místnosti nalezne celá rodina dostatek prostoru k relaxaci a přímý vstup na venkovní terasu, který zajišťují hliníkové HS portály od partnera VEKRA. Příjemnou atmosféru během sychravých večerů navodí integrovaný krb do komínu od partnera Schiedel. Nechybí zde ani ambientní osvětlení, které skvěle podtrhuje celou atmosféru. 

V domě se nachází celkem tři koupelny, které poskytují dostatek komfortu pro celou rodinu a případně i pro hosty. Design koupelen byl zvolen nadčasově, aby splňoval požadavky moderního bydlení i po mnoha letech od výstavby. Sanitu a koupelnové vybavení dodal partner SIKO.


Parametry domu

Stavba na pozemku: Samostatně stojící
Konstrukce: Zděný
Obytných místností: 5+kk
Počet osob: 5
Nadzemních podlaží: 2
Zastavěná plocha: 243,50 m²
Užitná plocha: 256,80 m²
Tvar střechy: Kombinovaná
Orientace hlavního vstupu: Sever
Spotřeba energie: Téměř nulový
Počet garáží: 2
Terasa: Ano
Vestavěný krb: Ano

Ceny

Cena realizace: 8 500 000 Kč (Cena je uvedena bez DPH)
Cena projektu: 79 900 Kč

Možnosti financování

44 881 Kč Plánovaná měsíční splátka pro dům na klíč

Dům nabízí

Wienerberger s.r.o. Plachého 388/28 České Budějovice Star Přidat k oblíbeným External link Odkaz na stránky projektu List Zobrazit všechny projekty firmy