Prezident symbolicky zahájil výstavbu nové nemocnice

Liberec – V areálu liberecké nemocnice dnes poklepáním na základní kámen za účasti prezidenta republiky Petra Pavla slavnostně odstartovala výstavba Centra urgentní medicíny za více než tři miliardy korun. Symbolického aktu se vedle hlavy státu zúčastnili generální ředitel liberecké nemocnice Richard Lukáš, hejtman Libereckého kraje Martin Půta a za konsorcium stavebních dodavatelů Petr Syrovátko. Dodavatelské sdružení založené jako Společnost pro Nemocnici Liberec SYNER – Metrostav DIZ – GEOSAN GROUP již během dubna převzalo staveniště, aby provedlo přípravné práce, ověřilo vedení inženýrských sítí a celý dotčený areál oplotilo.

Zlato i stříbro v Best of Realty pro SYNER

Praha – Tento týden byly na slavnostním večeru v pražském Foru Karlín vyhlášeny výsledky a předána ocenění nejlepším projektům českého realitního trhu za uplynulý rok. O vítězích již 24. ročníku soutěže „Best of Realty – Nejlepší z realit“ rozhodla devítičlenná odborná porota. Z pěti desítek nominovaných si v letošním ročníku ocenění odnesly projekty napříč celou Českou republikou, dva oceněné jsou z rukou stavařů společnosti SYNER: „zlato“ získala královéhradecká centrála ČSOB, „stříbro“ obdržel pražský STAGES HOTEL Prague.

Veřejná sbírka pro Ješutovi z Kořenova skončila, před rodinou stojí stále velký kus práce

LIBEREC – Rovných čtyřicet měsíců trvala veřejná sbírka pro rodinu Ješutových z Kořenova, kde se rodiče potýkali s vleklými a závažnými zdravotními problémy a neměli ani síly, ani finance upravit pro své tři malé děti bydlení. Pro Nadaci SYNER to bylo poprvé, kdy se otevřeně obrátila na širokou veřejnost a společně s hokejovými Bílými Tygry před domácím extraligovým utkáním vyhlásila veřejnou sbírku pro tuto rodinu.

Stavba roku 2022: bodoval luxusní hotel, nejdelší visutý most nebo palác

Praha - Luxusní a designový Hotel Stages Prague, visutý most v Dolní Moravě nebo rekonstrukce Clam-Gallasova paláce patří mezi desítku projektů, kterým letos odborná porota udělila titul Stavba roku 2022. Ocenění v podobě křišťálového razítka putuje hned pětkrát do Prahy a právě pod Stages Hotel Prague je podepsaná jako zhotovitel stavební společnost SYNER. „Jsme rádi, že si nás investor společnost Bestsport po předchozí spolupráci na O2 Universum vybral a svěřil nám důvěru k řízení a výstavbě hotelu. A ještě větší máme radost, že stejně jako O2 Universum, tak i Stages Hotel ocenila odborná porota prestižním stavebním Oscarem,“ uvádí jednatel SYNER Robert Špott.

Autobusy městské hromadné dopravy v Mladé Boleslavi budou jezdit na bioplyn z odpadu

Mladá Boleslav - V průmyslové zóně Plazy v Mladé Boleslavi od loňského listopadu vyrůstá moderní areál ekologického zpracování odpadu. Společnost COMPAG MLADÁ BOLESLAV s. r. o. zde bude zpracovávat zbytky jídel ze škol, restaurací, prošlé potraviny a bio odpad z celého regionu. Ten se v nové technologii bioplynové stanice přemění na biometan, který pak bude využívat v čerpací stanici bioCNG. Výsledný bioplyn zde budou tankovat autobusy městské hromadné dopravy i odpadové vozy. Bioplyn tak nahradí nejen naftu, ale i potřebu ruského plynu, jehož dodávky do Evropy jsou v současné době nejisté.

V Ivančicích vyroste domov pro víc než 90 seniorů.

Ivančice - Nové ubytování až pro 92 seniorů vznikne v příštích měsících v Ivančicích na Brněnsku. Stavba zařízení určeného zejména pro špatně pohyblivé lidi začala 30. srpna slavnostním poklepáním na symbolický základní kámen a vyjde na 162 milionů korun. V provozu má být od listopadu 2023. Investorem komplexu je společnost Benevita, stavbu zrealizuje SYNER, na projektu se ale podílí i město Ivančice a Jihomoravský kraj.

Výstavba nového městského úřadu v Lázních Bělohrad trvala dva roky, o víkendu byl slavnostně otevřen

Lázně Bělohrad - V neděli 28. srpna se uskutečnilo slavnostní otevření nové budovy městského úřadu a zrekonstruované části náměstí K. V. Raise v Lázních Bělohradě, ke kterému město připravilo velkolepý program a celý akt pojalo jako městské slavnosti. Původní dosluhující radnice, ve které úřad sídlil od konce druhé světové války byla v havarijním stavu, navíc prostory pro úředníky byly dlouhodobě kapacitně nedostačující, proto se město rozhodlo postavit novou v hodnotě téměř 67 milionů korun.

SYNER bodoval v ratingu kvality

Začátkem tohoto týdne proběhlo v aule Nadace ABF na Václavském náměstí každoroční vyhlášení výsledků ratingu kvality RABF 2022. Ten veřejnosti přináší jedinečný pohled na stavebnictví v ČR. Rating Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství bodově hodnotí kvalitu firem, které se účastní tradiční soutěže Stavba roku. Klasifikace je pak sestavená na základě posuzovaných staveb.

Hospodářská komora ČR ocenila SYNER zlatou medailí

Olomouc – Součástí celostátního sněmu Hospodářské komory, který si kladl za cíl zhodnotit aktuální podmínky pro podnikání a představit náměty na zlepšení podnikatelského prostředí a směřování Komory v dalším roce bylo i předání ocenění významným osobnostem, podnikatelům a institucím.

MČ Praha 10 začala rekonstruovat Novou strašnickou školu

Po pečlivé přípravě projektu dnes MČ Praha 10 oficiálně zahájila rekonstrukci Nové strašnické školy, známé mezi místními pod názvem „stará škola“. Stavební práce potrvají 26 měsíců, následně bude do opravené budovy chodit až 360 žáků. Generálním dodavatelem je společnost „ZŠ Strašnice – OHLA ŽS & SYNER“, rozpočet je 312,8 milionů korun.

Iniciativa Nadace SYNER již zajistila bezpečné zázemí i pro padesátku ukrajinských maminek a dětí

Různé krizové situace ukazují na významnou roli nadací v naší společnosti a takovým příkladem je i liberecká Nadace SYNER. Když před dvěma lety covidová vlna dorazila do ČR, Nadace SYNER bleskově zareagovala a zajistila přes svého donátora – stavební společnost SYNER a prostřednictvím spřízněných hokejových Bílých Tygrů těm nejpotřebnějším rozdistribuovala v prvních dnech pandemie přes 150 tisíc ochranných roušek. Se stejným nasazením přistoupila k přílivu uprchlíků a v libereckém Hotelu Arena, který také patří do skupiny SYNER Group, zajistila kapacitu až pro sto ukrajinských občanů, kteří musí narychlo opouštět svou válkou ničenou zemi. Momentálně jich tam přebývají tři desítky a přes dalších 20 matek s dětmi je právě na cestě. Do bezpečí se dostanou během středy. Následovat budou další turnusy, pod koordinací ze strany Nadace SYNER, stavební společnosti SYNER a jeho dceřiných firem k tomu přispívá majitel jedné ze subdodavatelských společností, Ukrajinec, který v Česku žije zhruba dvacet let.

Mikulášská nadílka

Nadace SYNER přivezla mikulášskou nadílku pedagogům, vychovatelům i pracovníkům v sociálních službách.

Bytový komplex Masaryčka dosáhl hatricku v odborných soutěžích

Praha – Obytný soubor viladomů nesoucí oficiální název Rezidence Park Masarykova, který společnost SYNER dokončila v loňském roce, si na své konto po úspěších v soutěžích Stavba roku a Best of Realty nově připsal již třetí odborné ocenění a to Cenu Inženýrské komory 2020.

V ratingu kvality RABF mezi tuzemskými společnostmi patří SYNER čtvrté místo

Praha – Vyhlášení výsledků ratingu RABF, které tento týden proběhlo na půdě zastřešující Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství, přináší unikátní pohled na stavebnictví v ČR. Jde o bodové vyjádření kvality účastníků soutěže Stavba roku, sestavené na základě v soutěži posuzovaných staveb.