Nový pohon řady EVO PLUS (Zdroj: Becker) Zobrazit fotky zobrazit 5 fotek

Společnost Becker-Antriebe GmbH je přední výrobce pohonů a řídicích systémů pro rolety, protisluneční ochranu a speciální aplikace. Uvedením nového pohonu řady EVO PLUS opět nastavuje nové standardy v oboru. Přesvědčí nejen svou technologií Evolution, která umožňuje provoz tak tichý, jako když se pohybuje myš, ale také integrací rádiové technologie CentronicPlus s rozhraním Bluetooth® pro uvedení do provozu a konfiguraci prostřednictvím vlastní aplikace Becker Service. S pomocí aplikace máte své nastavení pohonu velmi snadno pod kontrolou. Změna profilu jízdy pro ještě tišší chod, nebo třeba přizpůsobení speciálních funkcí, jako je např. funkce ochranné sítě proti hmyzu nebo ochrany proti přimrznutí – díky použití aplikace je to jednoduché a přehledné.

Pohony jsou tiché jako myš

Technologie pohonů řady EVO se vyznačuje bezkonkurenční tichostí. Díky inteligentní technologii motorů BLDC pracují téměř neslyšně a jejich otáčky jsou variabilní. Tato vynikající vlastnost je dále optimalizována možností volby jízdního profilů pohonu (standardní, dynamický nebo tichý). Uživatelé si tak mohou přizpůsobit otáčky, aby vyhovovaly zamýšlenému použití a aplikaci.

Jízdní profil Standard 

V tomto profilu jízdy se pohon spouští pomalu a pak stále zrychluje, dokud nedosáhne maximální rychlosti. Potom sníží rychlost a dosáhne své koncové polohy.

Jízdní profil Tichý

Pohon jede konstantně pomalu, dokud nedosáhne své koncové polohy. Tím se ještě zvýší tichost chodu a nastavení je proto vhodné např. pro dětský pokoj.

Jízdní profil Dynamický

S vyššími otáčkami nabírá pohon s tímto profilem jízdy na rychlosti. Roleta jede rychle nahoru či dolu, dokud není dosaženo koncové polohy.

Další zajímavosti jsou možnosti nastavení ve spojení s inteligentní řídicí jednotkou pro rolety a stínicí techniku CentralControl CC41 od společnosti Becker. Funkce jako "Bio-budík" se mohou zobrazovat a provádět automaticky. Zde se rolety ráno postupně otevírají po delší dobu pomocí časové automatiky, čímž se simuluje postupný východ slunce.

Inteligentní řídicí jednotka pro rolety a stínicí techniku CentralControl CC41 (Zdroj: Becker)
Inteligentní řídicí jednotka pro rolety a stínicí techniku CentralControl CC41 (Zdroj: Becker)

Integrované rádio CentronicPlus

Další inovací u pohonu EVO PLUS je integrace rádiové technologie CentronicPlus. Tento rádiový systém zaujme širokými možnostmi ovládání a spolehlivostí. Technologie CentronicPlus zajišťuje stabilní spojení mezi vysílačem a přijímačem. Díky nejmodernější technologii směrování „MESH“ může být rádiový signál distribuován mezi všechna zařízení v instalaci a zaručeně dosáhne požadovaného cíle. Prostřednictvím technologie mesh se jednotlivé pohony automaticky spojí do výkonné sítě. One-button-learn-in: Jediným stisknutím tlačítka lze přidat přijímač k síti mesh, takže už není zapotřebí hlavní vysílač. Všechny pohony zůstávají spolehlivě vzájemně zasíťované – pro novou dimenzi propojenosti. Tím je zajištěna spolehlivá a stálá komunikace.

Dálkové ovládání pohonu (Zdroj: Becker)
Dálkové ovládání pohonu (Zdroj: Becker)

Pohon EVO PLUS od společnosti Becker nastavuje nová měřítka z hlediska tichého provozu, flexibility a možností ovládání. Toto inovativní řešení opět zdůrazňuje vedoucí postavení společnosti ve vývoji nejmodernějších pohonů pro rolety.