Bez dopravy stavebních materiálů se neobejdeme Zobrazit fotky zobrazit 3 fotky

Doprava stavebních materiálů je pro novostavbu nebo rekonstrukci zásadní a samozřejmou položkou. Proto bychom při výběru realizační firmy tuto problematiku neměli podcenit. Pokud materiál, na kterém jsou závislé navazující stavební práce, nebude přivezen včas, může se nám stavba značně prodražit. Podobné je to s včasným odvezením suti, zeminy i dalších materiálů. Volbu firmy, která nám zajistí spolehlivé zásobování materiálem a odvoz odpadu, bychom neměli podcenit.

Moderní doprava stavebních i jiných materiálů musí probíhat jednoduše, bezpečně, ale hlavně přesně a spolehlivě. Na včasném dovozu písku, štěrku nebo betonu totiž závisí další vývoj prací na stavbě a jakékoli prodlevy mohou mít negativní dopad hlavně na naši peněženku.

Doprava stavebních materiálů

Někteří stavebníci se při stavbě nebo při rekonstrukčních pracích snaží o maximální šetření, které se mimo jiné projevuje dopravou materiálu svépomocí. Pokud ale potřebujeme dovézt větší množství základních stavebních materiálů, nemají naše automobily a přívěsy už dostatečné kapacity. Právě v této situaci je čas obrátit se na profesionální dopravu stavebních materiálů. Nejčastěji se dopravuje písek, štěrk, beton, cihly a další stavební materiál, odváží se stavební suť i komunální odpad. Výjimkou nejsou ani další stavební materiály – stačí se telefonicky informovat o konkrétních možnostech firmy.

Auta profesionálů disponují vhodnou nosností a také nemusíme řešit, co kam složit, kde se který materiál likviduje apod. Profesionálové již odvoz a vhodný způsob zlikvidování zajistí za nás.
Nakládka písku v pískovně
Nakládka písku v pískovně

Jak vybrat firmu?

Společnost, která se zabývá dopravou stavebních hmot, musí mít odpovídající vybavení. Vždy bychom se měli informovat, jaké materiály je firma schopna dopravovat. Pokud potřebujeme ze staveniště odvézt a zlikvidovat stavební suť, komunální odpad po vyklízecích pracích, informujeme se také na možnost přistavení kontejneru pro tento typ materiálů. Chystáme-li se upravovat pozemek, musíme se zajímat o dovoz nebo odvoz zeminy.

Kromě nákladních automobilů různých nosností pro zajištění menších i větších nákladů by nám firma měla nabídnout také kontejnery, které si po jejich naplnění odveze. S vhodným vybavením bude také snadnější závoz materiálů.

Naším úkolem je objednat firmu včas a také včasné zajištění přístupu techniky na místo, nebo co nejblíže požadovanému místu, aby se stavební materiál dal lehce složit.

Zdroj: www.autodoprava-prokop.cz

Zdroj použitých fotografií: www.shutterstock.com
Kontejner na stavební suť
Kontejner na stavební suť