Která dřevěná podlaha je nejoblíbenější?

Která dřevěná podlaha je nejoblíbenější?

Znáte přednosti dřevěných podlah a z nich nejoblíbenějších parket? Víte jak rozeznat jednotlivé jakosti parket a které optické vady či jen rozdíly jsou povoleny? Podlahová krytina je tím prvním, co upoutá každého, kdo k nám domů vstoupí. Máme totiž ve zvyku se nejprve podívat, na co a kam šlapeme.

Dřevěná podlaha se neokouká

Dřevěná podlaha se neokouká

Volba podlahy hraje velkou roli při utváření celkové atmosféry jednotlivých místností i celého vašeho budoucího domova. Ten, kdo má rád přírodní půvab, jistě rád zvolí právě podlahu ze dřeva.

Víc než jen podlaha

Víc než jen podlaha

Tarkett® je jedním z nejvýznamnějších výrobců parketových podlah. Disponuje velmi širokou nabídkou druhů dřeva a jeho povrchových úprav. Bez ohledu na to, který typ podlahy si vyberete, dostanete dřevěnými podlahami TARKETT® vždy to nejlepší.

Začněte od podlahy – se dřevem

Začněte od podlahy – se dřevem

Při zařizování bytu či domu hraje volba podlahy významnou úlohu. K oblíbeným materiálům patří dřevo, které to upřednostňují hlavně milovníci přírodní krásy a rozmanitosti.

V čem se liší dřevěné podlahy?

V čem se liší dřevěné podlahy?

Dřevěné podlahy jsou evergreenem v našich interiérech. Jaké druhy rozlišujeme a jaká jsou jejich specifika a výhody? Konkrétně se zaměříme především na dřevěné plovoucí podlahy (zejména vrstvené) a dřevěné podlahy masivní.

Údržba dřevěných podlah

Údržba dřevěných podlah

O dřevěné podlahy je třeba se starat. Samozřejmě že tím nejpodstatnějším je jejich povrchová úprava a následná nezbytná údržba včetně mytí za užití šetrných prostředků...

Exotické podlahy

Exotické podlahy

Chcete-li svou podlahu odlišit od jiných a získat zajímavou strukturu a barvy jejího povrchu, můžete vsadit na podlahy z vzácných exotických dřevin. Masivní, dvouvrstvé i třívrstvé. A jak krásně znějí už jen jejich jména.

Masivní dřevěné parkety

Masivní dřevěné parkety

Dřevo je spjato s bydlením od nepaměti. Kvůli přírodním materiálům v bytě neváháme obětovat námahu i peníze. Právě proto očekáváme za naše investice, jak finanční tak časové, vysokou kvalitu.

Palubové podlahy s vůní dřeva

Palubové podlahy s vůní dřeva

O dřevu je známo, že dokáže interiéru propůjčit teplo a v neposledním řadě i vůni lesa. Přírodou jsme se obklopovali již po staletí a je tomu i nadále. I když pravda je, že si v mnohých případech musíme za přírodní materiály více připlatit. Palubová podlaha dnes získává své příznivce v novostavbách a bytech především kvůli svému nevšednímu vzhledu.

Jak si poradit s údržbou dřevěné podlahy?

Jak si poradit s údržbou dřevěné podlahy?

Dřevěná podlaha patří k nejkrásnějším a nejoblíbenějším podlahovým krytinám. Jak se ale máme o tuto podlahu starat? Současné nejpoužívanější typy povrchových úprav jsou klasické lakování, voskování a olejování. Která z těchto variant se snadněji udržuje? Co si počít s popraskaným lakem nebo se silně znečištěným místem na čerstvě navoskované podlaze? Co dopřát naší dřevěné podlaze, aby si zachovala svůj atraktivní vzhled?

Jak zrenovovat prkenné podlahy?

Jak zrenovovat prkenné podlahy?

Renovace dřevěných podlah se stala velice atraktivním tématem i přes širokou nabídku jiných alternativ materiálů. Dřevo je v jistém smyslu nenahraditelná klasika. Ať už jsme rozhodnuti pro montáž nové podlahy, nebo jsme se rozhodli opravit tu, kterou jsme našli pod kobercem, měli bychom znát zásadní kroky při renovaci dřevěné podlahy. V každém případě musíme uznat, že i stará dřevěná podlaha má své kouzlo, patinu, kterou se díky vysoké poptávce výrobci snaží napodobit uměle.

Máte rádi dřevo?

Máte rádi dřevo?

Máte rádi dřevo, ale zároveň máte obavy, zda dřevěná podlaha není choulostivější na drobné nečistoty a náročnější na údržbu? Aby takováto podlaha dobře sloužila a stále vypadala jako nová, je nezbytné ji náležitě povrchově upravit. Péče se opravdu vyplatí, vždyť přestože existuje velký počet různých podlahových krytin, svou popularitu a oblíbenost si dřevěná podlaha stále ponechává.

Zdravé bydlení VI. – Po čem chodíme?

Zdravé bydlení VI. – Po čem chodíme?


Podlahy z pravého dřeva jsou stále oblíbenější. Za posledních deset let se jejich prodej ztrojnásobil. Parkety a laminát velice zvyšují komfort bydlení.
Jejich pokládka je sice pracnější než u kobercovin, ale to určitě vyrovná přiměřená cena, výborné hygienické vlastnosti a v neposlední řadě i dlouhá životnost.

Plovoucí podlaha? Jen do ní!

Plovoucí podlaha? Jen do ní!

Velmi moderní se v poslední době stala plovoucí podlaha. Oblíbená je především pro své dobré vlastnosti. Snadno se udržuje, je odolná a její instalace je rychlá. Za zmínku určitě stojí i její antialergické a antistatické vlastnosti.