Celoskleněné dveře pro každý inteiér Zobrazit fotky zobrazit 7 fotek Celoskleněné dveře značky LUXDOOR jsou vyráběné vždy podle individuálního přání zákazníka až po přesném zaměření na místě. Každé vyrobené dveře LUXDOOR jsou tak atypické, ale vždy bez jakéhokoli cenového příplatku. V nabídce je široká škála různých druhů a barev skla, dveře jsou nakonec doplněné vhodně zvoleným kováním značky CASMA. Pro náročně zákazníky výrobce navrhne a zhotoví i exkluzivní skleněné dveře v individuálním designu.

Celoskleněné dveře

Pokud se rozhodnete ozvláštnit a zvýraznit interiér svého bytu či domu celoskleněnými dveřmi, máme pro vás nabídku několika základních druhů dveří. Po zaměření na místě je nabídka upřesněna a je vybrán co nejvhodnější materiál, provedení skla a jeho barva.

Vybrat si můžete ze skleněných dveří posuvných, ke kterým se dodává vodící kolejnici, případně designový nerezový pojezd. V nabídce jsou však i bezrámové sprchové kouty a objednat si můžete i prosklené interiérové příčky nebo skleněné desky za kuchyňské linky, které se v posledních letech staly velmi výrazným a oblíbeným prvkem v moderních kuchyních.

Typy skla

Skleněné dveře jsou vyráběné v provedení čirém, barevném, ornamentním nebo s potiskem. Možné je však i materiálové provedení s imitací pískování či satináto.

Vlastnosti skla čirého, barevného a matného

Průhledné – čiré sklo je výhodné, pokud chcete svůj interiér prosvětlit, nebo jednotlivé části interiéru propojovat. V tom případě je použití čirého skla výhodné, protože prostory budou opticky bez přepážky a přesto oddělené a světlé. Používání barevného skla ve větším prostoru se řídí jasnými pravidly o požadovaném dosažení efektu.
Foto: GLASS BLOCK, kování posuvných skleněných dveří
Foto: GLASS BLOCK, kování posuvných skleněných dveří
Foto: GLASS BLOCK, skleněné dveře
Foto: GLASS BLOCK, skleněné dveře
Barevné sklo dokáže interiér doladit přesně podle individuálních představ. Pokud mají skleněné dveře zaručit určité soukromí v obou propojených částech interiéru, je vhodné sklo ornamentální či s potiskem. Stejnou funkci, tedy soukromí mezi dvěma interiéry, které jsou oddělené celoskleněnými dveřmi, pak plní i použití skla mateného. Metoda imitace pískování skla zajistí jeho dostatečnou neprůhlednost.

Skleněná plocha je v tomto případě opatřena nástřikem 60% barvy, který tak budí dojem pískovaného povrchu. Barva prochází po nastříkání tepelným technologickým procesem uvnitř pece a tak získá téměř nezničitelné vlastnosti. Nejvýznamnější výhodou je pak snadná údržba takového povrchu. Na rozdíl od pískovaných ploch a povrchů se totiž velmi snadno udržuje, protože je hladká a bez nerovností.

Kování

Kování pro celoskleněné dveře je výrazným a elegantním prvkem. Kování proto musí být nejen dokonale funkční, ale i esteticky provedené. Většina uživatelů očekává nadčasový design při zachování funkčnosti a záruce bezpečnosti. Základním předpokladem je dlouhodobé užívání nového kování s odolností při velké zátěži.

Různá kování moderních tvarů a v různých barevných provedení, včetně povrchových úprav nabízí značka CASMA. V nabídce najdete panty, kování a kliky a také podjezdy v několika povrchových úpravách jako například nerez, hliník SNi a dalších. Je to právě kování, které dokáže povýšit vaše celoskleněné dveře na nepřehlédnutelný a elegantní prvek interiéru. Kvalitní kování je dováženo přímo od italského výrobce Casma.
Foto: GLASS BLOCK, kování posuvných skleněných dveří
Foto: GLASS BLOCK, kování posuvných skleněných dveří
Foto: GLASS BLOCK, ukázka ornamentálního skla
Foto: GLASS BLOCK, ukázka ornamentálního skla
Zárubně

Pokud jste si už vybrali celoskleněné dveře, ideálně se k nim hodí dřevěné, ale i hliníkové rámové zárubně, které se vyrábějí na zakázku. Pokud se rozhodnete pro zárubně dřevěné, můžete je pořídit na zakázku i normované. Samotné provedení zárubní je však třeba posoudit s ohledem na celkové vyznění interiéru.

Bezpečnost

Často diskutovaným bodem při volbě skleněných dveří je bezpečnost. Celoskleněné dveře jsou vyráběny ze skel renomovaných výrobců, opracování a kalení je prováděno dle přísných norem kvality ISO 9001, což je záruka dodržení všech výrobcem slíbených vlastností. Pro výrobu celoskleněných dveří je používané speciální tvrzené sklo o síle 8 až 10 mm, které poskytuje mimořádně vysokou odolnost vůči nárazům. Pokud by několikanásobným překonáním tvrdosti skla přece jen došlo k rozbití dveří, rozpadnou se do malých neostrých úlomků.

Použití

Celoskleněné dveře se díky svým výborným vlastnostem (průhlednost, prostupnost světla i moderní design) hodí téměř do všech interiérů. Zvlášť vhodné jsou do kancelářských prostor, moderně vybavených soukromých interiérů i domácností. Ozvláštní a učiní elegantními i hotelové haly, obchodní centra a showroomy.
Foto: GLASS BLOCK, kování křídlových skleněných dveří
Foto: GLASS BLOCK, kování křídlových skleněných dveří
Foto: GLASS BLOCK, kování skleněných dveří
Foto: GLASS BLOCK, kování skleněných dveří