Samostatně stojící vana (Zdroj: SANITINO) Zobrazit fotky zobrazit 2 fotky

V současných trendech koupelnového designu hrají freestanding vany stále důležitější roli. Jsou symbolem luxusu a elegance, a přinášejí do každé koupelny výjimečný vizuální prvek. V tomto článku se podíváme na to, proč by freestanding vany měly být vaší volbou pro moderní koupelnu, a jaké výhody přinášejí.

Design a estetika

Freestanding vany, stojící samostatně a nezávisle na stěně nebo rohu, jsou skutečným středobodem koupelny. S jejich různorodými tvary a styly – od klasických oválných až po minimalistické a geometrické designy – poskytují neomezené možnosti pro vytvoření koupelny snů. Tyto vany jsou ideální pro ty, kdo hledají v koupelně umělecký prvek, který upoutá pozornost.

Flexibilita umístění

Jednou z hlavních výhod freestanding van je jejich flexibilita umístění. Na rozdíl od tradičních van, které vyžadují určitou polohu a instalaci při stěně, mohou být freestanding vany umístěny téměř kdekoli v koupelně. Toto umístění může být strategicky využito pro vytvoření jedinečného prostoru, nebo pro využití přírodního světla skrze okna.

Samostatně stojící vana (Zdroj: SANITINO)
Samostatně stojící vana (Zdroj: SANITINO)

Materiály a údržba

Freestanding vany jsou dostupné v široké škále materiálů, od tradičního akrylu a litiny až po moderní kompozitní materiály, jako je kámen nebo beton. Tyto materiály nejenže přispívají k estetickému vzhledu, ale jsou také odolné a snadno se udržují. Mnoho freestanding van je navíc navrženo tak, aby bylo jejich čištění a údržba co nejjednodušší, s hladkými povrchy bez složitých detailů.

Kombinace se sprchovými systémy

Freestanding vany lze skvěle kombinovat s různými typy sprchových systémů. Ať už preferujete samostatnou sprchovou kabinu nebo inovativní sprchovou hlavici nad vanou, možnosti jsou téměř neomezené. Toto uspořádání umožňuje vytvořit v koupelně prostor, který je nejen funkční, ale také vizuálně atraktivní.

Freestanding vany jsou skvělým řešením pro každého, kdo hledá v koupelně kombinaci elegance, luxusu a funkcionalit. S jejich designovou flexibilitou, širokým výběrem materiálů a snadnou údržbou, představují ideální volbu pro moderní koupelny. Ať už se rozhodnete pro klasický nebo moderní styl, freestanding vana bude vždy vyjádřením vašeho jedinečného vkusu a stylu.