Hladký start i finish Zobrazit fotky zobrazit 6 fotek

Je to tak trochu hvězda ve stínu desek. V tichosti nás provází již 23 let, a každý rok je vítězem s čím dál větším odstupem od ostatních. Ano - řeč je o tmelu, který doslova dobyl svět – směsi sádry s názvem Uniflott. Jeho historie začala v roce 1970 jako výsledek vývoje tmelu, který vede s co nejmenším počtem kroků k hladkému, trvanlivému a poruchám odolnému povrchu, a to nejen u sádrokartonových desek, ale stejně tak i u povrchů vápenocementových omítek. A dílo se zdařilo nadmíru.

Uniflott je tmel, který díky své houževnatosti, minimálnímu propadání a jemné konzistenci při snadné brousitelnosti umožňuje tmelit i řezané hrany sádrokartonových desek pouze ve třech krocích – základní tmelení, druhé přetmelení (obojí Uniflottem) a na závěr tmelení finální (pastózními tmely). Příčná hrana desek je zde jmenována záměrně, neboť jak jistě většina čtenářů ví, jde o hranu s největší nasákavostí a tedy i největším možným propadáním. Zde se naplno projeví unikátní složení Uniflottu.
Kombinace Uniflottu a hrany HRAK potom umožňuje tmelení podélných hran desek bez výztužné pásky. Pokud do spáry výztužnou pásku přesto vložíte, získáte nejen nesmírně pevný, ale i překvapivě elastický spoj schopný přenést bez trhlin možné průhyby příčky či dynamické rázy na ni. Pro opravdu efektivní tmelení je potom Uniflott doplněn stejně výkonnou sklopapírovou páskou Knauf Kurt. Kdo nevyzkoušel, neuvěří a zdánlivě také ušetří. Kdo vyzkoušel, už chápe. Páska při vložení do tmelu netvoří bubliny a přitom nabízí výjimečnou a skelnými či dokonce samolepícími páskami nedosažitelnou pevnost a pružnost spoje. A navíc je možné ji univerzálně použít jak v ploše, tak i do rohu konstrukcí. Ale kdo nehledá kvalitní a dlouho sloužící konstrukci, pro toho je Kurt zbytečný.
I toto zvládne jen Uniflott - tmelení sádrovláknitých desek Vidiwall
I toto zvládne jen Uniflott - tmelení sádrovláknitých desek Vidiwall
Uniflott Finish - 8 kg
Uniflott Finish - 8 kg
Uniflott - 25 kg
Uniflott - 25 kg
Protože život jedináčka má své nástrahy, přibyl před cca 5ti lety Uniflottu povrchový bratříček Uniflott Finish. Materiál, který se prodává i v České republice a jeho oblíbenost nám dělá jen radost. Propůjčené jméno Uniflott je závazek, že může jít pouze o produkt těch nejlepších dosažitelných vlastností. Uniflott Finish je pastózní finální tmel pro závěrečné (třetí tmelení) sádrokartonových desek nebo vyhlazení jiných povrchů. Jeho unikátnost spočívá nejenom ve standardních přednostech prémiových tmelů (jako je třeba i Fill and Finish z rodiny Knauf Sheetrock), jako je nestékání ze špachte, netvoření bublin, schopnost natažení i v tloušťkách do 3 mm a perfektní hladkosti již po prvním natažení. On to vše doplňuje extrémně snadnou brousitelností, ale nikoli za cenu nízké soudržnosti.
Uniflott Finish je tmel koncipovaný především pro drobné opravy s perfektním výsledkem, podle pravidla přijít rychle a perfektně opravit a odejít bez nutnosti návratu. Pro „hektarové“ tmelení jeho výjimečné vlastnosti už tak nezbytné nejsou. Zaměření na perfektní opravy odpovídá i jeho malé balení – pouze 8 kg vědro.
Pro Uniflott i  Uniflott Finish platí následující : je to drahé, ale nemá to konkurenci. A je to přesně to, s čím byste chtěli pracovat pořád.

Autor: Miroslav Nyč

Zdroj: www.knauf.cz
Papirova vyztuzna paska KURT 25,75
Papirova vyztuzna paska KURT 25,75
KNAUF Praha, spol. s r.o. Poslat poptávku